15. listopadu 2020 • 19:10

Neuvěřitelné trápení Tigera Woodse. Třikrát do vody a ostudná desítka

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První kolo měl skvělé a po čtvrtku mohl Tiger Woods klidně přemýšlet i nad obhajobou senzačního loňského titulu na Masters. Jenže od té doby jsou jeho výkony na hřišti Augusta National horší a horší. Vše vyvrcholilo při finále na 12 jamce výkonem +7! Legendární golfista lovil třikrát za sebou míček z vody.



Obhajoba je pryč. A myšlenky na dobrý výsledek taky. Tiger Woods sice začal finálové kolo golfového Masters birdie hned na druhé jamce, ale pak už to bylo horší a horší. Po deseti jamkách měl na kontě už čtyři „bogey“ (jamky zahrané s jednou ránou nad normu hřiště) a to nejhorší mělo teprve přijít.

Druhá položka Amen Corner, nejslavnějšího sledu jamek na světě, Woodse doslova ztrapnila. V minulosti o ní prohlásil, že jde o nejtěžší tříparovou jamku na světě, ale v sobotu ji zvládl na dva údery... Jenže v neděli zapsal neuvěřitelné skóre 10. První odpal šplouchl do vody před jamkovištěm, další pokus to samé, k tomu se přičítaly trestné rány. Napotřetí sice netrefil vodu, ale tentokrát green přepálil do pískové překážky vzadu. Následoval bunker shot a další žbluňknutí.

Ranou číslo 8 se sice z písku dostal, ale byly potřeba ještě další dvě rány, než míček konečně zapadl na místo určení. 10 ran a skóre +7 je Tigerovo suverénně nejhorší v historii Masters, doposud to bylo o dvě rány míň.

„Tiger Woods zahrál 10 ran na tříparu. Vždycky jsem o něm říkal, že je přeceňovaný,“ přisadil si na Twitteru nejen fotbalový glosátor Gary Lineker. A nebyl sám v zástupu poznámek a analýz, jak se něco takového mohlo stát. Statistici spočítali, že golfový fenomén zahrál na PGA Tour 23 789 jamek, než zaznamenal první dvouciferný výsledek.

Šílený výsledek ale pětinásobného vítěze z Augusta National spíš uklidnil. Závěr kola mu vyšel skvěle - z posledních šesti jamek měl skóre -5 a celkově skončil jednu ránu pod normu hřiště.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud