27. srpna 2018 • 13:06

Austrálie schytala v ragby debakl, trenér se rozčílil na novináře: Vezměte si prášky!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč australských ragbistů Michael Cheika se dostal pod tlak poté, co jeho Wallabies o víkendu drtivě prohráli s novozélandskými All Blacks, kteří tak pošestnácté v řadě získali tradiční Bledisloe Cup. „Vezměte si prášky!“ vyzval novináře, který se ho zeptal, zda se cítí pod tlakem.



Michael Cheika je svébytná osobnost, která se médii či celebritami nenechává vyvést z klidu. Bývalý ragbista se zajistil úspěchy v módním průmyslu, je přísný šéf, imaginativní organizátor i dovedný psycholog. Traduje se, že jednou povečeřel s popovou zpěvačkou Beyoncé, aniž by tušil, o koho jde. O víkendu v Aucklandu se ale nechal vytočit novinářskými dotazy poté, co jeho Wallabies prohráli šestý zápas z posledních sedmi.

„Jestli jste tak naivní, abyste si mysleli, že mám starost sám o sebe, tak mě vůbec neznáte. Chci, aby Austrálie hrála dobré ragby a byla co nejlepší,“ rozčiloval se Cheika. „Nikdy jste nikoho netrénoval. Jestli máte v hlavě tohle, tak si vezměte nějaké prášky, ty vám pomůžou…“

 

Na minulém světovém šampionátu ve Velké Británii se Austrálie pod Cheikovým vedením dostala až do finále a kouč za to sklidil velkou chválu. V přípravě na MS v ragby 2019 se ale týmu nedaří. Po dvou červnových porážkách s Irskem teď Australané prohráli ve dvou zápasech Bledisloe Cupu a pošestnácté tak ztratili trofej, o níž se mezi Wallabies a All Blacks hraje už od roku 1932.

„Austrálie je neschopná s Kiwíky soupeřit, dokonce ani propast mezi oběma týmy aspoň snížit.

Jestli něco, tak se propast dál rozevírá. Vypadá to beznadějně,“ napsal Daily Telegraph.

V posledních dvou zápasech proti Novému Zélandu Austrálie obdržela šest pětek a tentokrát prohrála drtivě 12:40.

Steve Hansen, kouč All Blacks, se ale svého kolegy zastává.

„Že prohráli s námi, neznamená, že jsou špatný tým,“ řekl Hansen. „Když se za pár let ohlédneme, zjistíme, že tohle byla opravdu zvláštní parta. Nemyslím si, že by měl být trenér pod tlakem za to, že prohraje s námi.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud