22. října 2019 • 11:02

Zesměšnil hráče? Sudí přijde o semifinále MS kvůli „šokující“ fotce

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jednou ze stálic světového ragby a účast v semifinále mistrovství světa měl mít jistou ještě předtím, než o něj hráči začali bojovat. Jenže rozhodčí Jaco Peyper o něj přišel kvůli klukovině. Po sociálních fotkách se šíří fotka, jak se jihoafrický sudí objímá s velšskými fanoušky s vytrčeným loktem v narážce na klíčovou situaci čtvrtfinále Wales – Francie.



Rozhodnutí vyloučit Francouze Sébastiena Vahaamahinu nikdo nerozporuje, i tak rozhodčí Jaco Peyper nebude řídit semifinále mistrovství světa mezi Anglií a Novým Zélandem. Důvodem není loket francouzského druhořadníka, ale jeho vlastní.

Jihoafrický rozhodčí se totiž po zápase nechal vyfotit s fanoušky vítězného Walesu. Na snímku, který pořídil francouzský novinář, má s úsměvem vytrčený loket. Podle velké části fanoušků v jasné narážce na klíčovou situaci čtvrtfinále.

Po jeho vyloučení Velšané otočili zápas z 10:19 na 20:19. Vahaamahina po zápas ukončil reprezentační kariéru. Prý ale šlo o plánovaný krok.

„Ta fotka je šokující,“ reagoval viceprezident francouzské ragbyové unie Serge Simon. Zatímco trenér Walesu Warren Gatland prohlásil, že celá kontroverze kolem fotky je dělání velblouda z komára, Francouzi fotku vnímají jako zesměšnění Sébastiena Vahaamahiny a Světová ragbyová unie začala snímek vyšetřovat.

„Jaco Peyper uznal, že jeho chování bylo nevhodné a omluvil se,“ stojí ve vyjádření šéfů světového ragby. Semifinále to ale Jihoafričanovi nezachránilo a zápas Anglie – Nový Zéland přebere Velšan Nigel Owens.

Daily mail si všímá, že změna rozhodčího nemusí vadit Angličanům, protože Peyper měl v minulosti udělat „několik rozhodnutí ve prospěch All Blacks.“

O červené kartě není sporu, Francouze ale rozzuřila fotka rozhodčího s fanoušky vítězného Walesu
O červené kartě není sporu, Francouze ale rozzuřila fotka rozhodčího s fanoušky vítězného Walesu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud