24. května 2019 • 12:10

MVG popáté králem šipkařské Premier League. Fandil mu i Van Persie

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu to dokázal. Šipkařský král posledních let opět potvrdil svou dominanci a popáté v kariéře, počtvrté v řadě, ovládl Premier League. Nizozemec Michael van Gerwen, který by se měl spolu se světovou špičkou představit na konci června v Praze v rámci Czech Darts Open 2019, porazil ve finále Angličana Roba Crosse 10:5 a upevnil si post světové jedničky. Jeho triumfu přihlížela také jiná holandská hvězda - s fotbalovou kariérou loučící se Robin van Persie.



Je dobojováno. Michael van Gerwen opět ukázal svou extratřídu a získal páté prvenství v šipkařské Premier League ve své kariéře. Ve velkém finále, které se tradičně uskutečnilo ve vyprodané londýnské O2 Areně, si světová jednička nejprve poradila v semifinále s Darylem Gurneym (10:7) a ve finále i s Robem Crossem (10:5).

„Fantastické, vyhrát tento titul popáté. Byl to nádherný turnaj. Musím ale přiznat, že to bylo nesmírně těžké. Je velmi náročné vydržet hrát dobře tolik týdnů (17 včetně finále). Musíte se dennodenně připravovat. Týden co týden cestovat. Je to vskutku složité,“ přiznal Van Gerwen. „Rob Cross mi navíc neustále konkuroval. Dostal jsem se před něj až v posledním kole základní části a pak jsme se znovu utkali ve finále. Jsem rád, že se mi ho podařilo zdolat,“ těšilo trojnásobného mistra světa.

Jeho počínání sledoval v Londýně i Robin van Persie, který letos v květnu ukončil svou bohatou fotbalovou kariéru. Se svými kamarády se na podporu „Mighty Mikea“ také pěkně vymódil. „Připraveni v Londýně fandit našemu kamarádovi MVG,“ napsal k fotografii na svém Twitteru bývalý hráč Feynordu, Arsenalu, Manchesteru United či Fenerbahce.

Kdoví, třeba i jeho nakonec šipky zlákají a přidá se k jinému bývalému reprezentantovi Nizozemska Rafaelu van der Vaartovi, který už má za sebou dokonce první turnaj pod hlavičkou BDO - Denmark Open. Zde dokonce první zápas vyhrál 4:2, v dalším kole ale po prohře 0:4 vypadl.  

Czech Darts Open 2019
Česká republika bude poprvé hostit evropskou soutěž profesionálních hráčů šipek (PDC). V pavilonu PVA v Letňanech proběhne od 28. do 30. června 2019 Czech Darts Open 2019. V Praze se představí světové šipkařské hvězdy PDC včetně aktuálního mistra světa Michaela van Gerwena, Roba Crosse či Petera Wrighta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud