28. listopadu 2020 • 23:59

Šipkař Sedláček končí na majoru v osmifinále. Úžasné zkušenosti, řekl

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český šipkař Karel Sedláček má za sebou účast na Players Championship Finals. „Zlej Kája“ se na posledním majoru sezony probojoval mezi 16 nejlepších hráčů. V osmifinále byl ale nad jeho síly Angličan Mervyn King, kterému podlehl 5:10. „Jsou to pro mě další úžasné zkušenosti. Jsem rád, že můžu být součástí tohohle kolotoče zvaného PDC," řekl Sedláček. 



Do klání, kterého se účastní 64 nejlepších hráčů z žebříčku série 23 turnajů Players Championship vstoupil Sedláček v pátek. V prvním kole byl jeho soupeřem Polák Krzysztof Ratajski, nasazená pětka. A „Zlej Kája“ naservíroval jedno z prvních překvapení turnaje, když zvítězil 6:4.

„Chvílemi na mně byla deka, zápas to byl moc těžký. Krzysztof měl skvělé náhozy, naštěstí nezavíral, to mě posílalo do hry a já jsem to se štěstím zavřel,“ okomentoval své první vystoupení na posledním majoru sezony.

V druhém kole čekal Sedláčka Madars Razma. Lepší vstup do utkání měl Lotyš, který se ujal vedení 3:1. „Byl jsem hrozně nervózní. Při rozhazování jsem hrál perfektně, pak ale přišel zápas a já se vůbec na podiu nemohl najít. Měl jsem strašně tuhou ruku a vůbec to nešlo. Naštěstí mi pomohl Madars, který také nebyl úplně stoprocentní a dal mi nějaké příležitosti,“ uvedl po utkání Sedláček.

„Zlej Kája“ dorovnal a zápas nakonec rozhodl až závěrečný 11. leg. V něm předvedl Sedláček majstrštyk, když uzavřel 160, a po výhře 6:5 se radoval z postupu do osmifinále. „I když jsem prohrával 1:3, tak jsem měl sílu to otočit. Vysoké zavření v posledním vražedném legu bylo velké štěstí, to ale k šipkám patří,“ konstatoval šťastný český šipkař.

Stopku Sedláčkovi vystavil až v osmifinále King. Po nezdarech na doublech ztratil „Zlej Kája“ své úvodní tři servisy a rychle prohrával 1:6. V druhé polovině střetnutí Angličan už své vedení nepustil a zvrat Sedláčkovi nedovolil. Jediný Čech s PDC Tour Card padl 5:10. „I když jsem nezavíral, tak jsou to pro mě další úžasné zkušenosti. Jsem rád, že můžu být součástí tohoto kolotoče zvaného PDC," řekl Sedláček, kterého v pondělí čeká kvalifikace o postup na mistrovství světa. 

Karel Sedláček na Players Championship Finals
1. kolo Sedláček - Ratajski 6:4 (průměry: 86,36 - 93, 63, zavírání 6/17 - 4/18)
2. kolo Sedláček - Razma 6:4 (průměry: 87,91 - 88,62, zavírání 6/16 - 5/16)
Osmifinále Sedláček - King 5:10 (průměry: 92,70 - 94,37, zavírání 5/23 - 10/25)

Český šipkař Karel Sedláček (vpravo) se svým přemožitelem z osmifinále Players Championship Finals Mervynem Kingem
Český šipkař Karel Sedláček (vpravo) se svým přemožitelem z osmifinále Players Championship Finals Mervynem Kingem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud