4. ledna 2012 • 09:30

Už žádný život v hříchu! Weir si vzal partnera a chystá návrat

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho nechtěl otevřeně mluvit o své homosexualitě, aby se nezařadil do škatulky. Přiznal ji až ve své biografii. Teď už se však americký krasobruslař Johnny Weir nebrání veřejné prezentaci, na Silvestra uzavřel svazek se svým partnerem, ruským právníkem Victorem Voroninem. „Svatba bude v létě. Ale všechny oficiality jsou hotovy. Už žádný život v hříchu,“ napsal sedmadvacetiletý Weir na Twitteru.



Šestý závodník z Her 2010 je někdy vysmívaný pro rozevláté pohyby na ledě či bláznivé kostýmy ovšem i díky své extravaganci je hvězdou nejen krasobruslařských exhibic, kam za ním přes kus světa jezdí i japonští fanoušci.

Nazpíval písničku, vydal autobiografii, navrhuje oblečení, má vlastní televizní show. Stal se tváří linie líčení.

„Reklamy byly všude. Na letištích, v magazínech. Jsem zvyklý propagovat sám sebe, ale tohle byla neuvěřitelná příležitost. Od nich bylo neuvěřitelné, že si mě vybrali jako svého představitele,“ uvedl Weir pro icenetwork.com.

Možná i pro četné další aktivity o něm jeho partner ze světa paragrafů nevěděl, že je krasobruslař. „Je vším, co jsem vždycky hledal pro vztah. Známe se už dlouho a znovu jsme se spojili v létě. Byla to smršť. Jsem moc šťastný v soukromém i profesním životě.“

Do toho pracovního možná brzy zapadne zase i závodění. Až si Weir užije lednové volno, vrátí se k tvrdé práci na ledě.

„Na rok 2012 nemám ještě nic naplánováno, vyčistil jsem svůj program, abych mohl pracovat s trenérkou každý den. Pořád zvládám skoky a piruety a představení mě baví víc než kdy předtím. Chybí mi soutěže, trénink a vše, co k tomu patří – strava nebo to, že pořád vypadáte skvěle. Znovu jsem se do toho zamiloval.“

Upoutávka na pořad Be Good Johnny Weir
Upoutávka na pořad Be Good Johnny Weir

Teprve na jaře ale dá vědět, zda si už na závodění připadá moc starý a zůstane jen u exhibičních vystoupení, nebo naopak. „Pokud budu soutěžit, pak na sto procent. A pokud ne, využiju všechen trénink v show,“ říká.

Každopádně se muži, který sbírá oblečení jako jiní třeba obrazy, moc nepozdává nynější nadvláda Kanaďana Patricka Chana.

„Nechápu, jak může určitá osoba vyhrávat, když padá. Za mě byly pády špatné, kvůli nim se prohrávalo. Nerozumím tomu.“

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud