2. července 2013 • 10:40

Velké Losiny žily šachem. Turnaj tělesně postižených vyhrál Yarmonov

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lázeňské prostředí se stalo místem šachu. Hned devětačtyřicet účastníků ze třinácti zemí světa se zúčastnilo v termínu 17. 6. – 26.6. 2013 v Lázních Velké Losiny MS IPCA tělesně postižených. Mezi muži triumfoval Ukrajinec Igor Yarmonov, mezi ženami zase Jennitha Anto. K z Indie. Nejlepší Čech Vít Valenta si pátým místem zajistil i účast na Šachové olympiádě v Norsku 2014.



Slavili úspěch. V prostředí termálních pramenů Velkých Losin, které patří k jedněm nejstarších lázní na Moravě, se uskutečnilo v průběhu června Mistrovství světa IPCA tělesně postižených šachistů a výhoda prostředí pomohla i českým účastníkům.

Z devatenácti domácích šachistů se nejlépe dařilo Vítu Valentovi, který si pátým místem zajistil i účast na Šachové olympiádě 2014.Generálním partnerem celé akce byla Česká pošta, s.p.

„13. MS IPCA tělesně postižených šachistů bylo organizačně bezchybně zvládnuté, všech 122 účastníků – šachistů a jejich doprovodů velmi kladně hodnotilo sportovní stránku turnaje, pěkné prostředí a pestrou nabídku doprovodného programu,“ těšili se organizátoři v tiskové zprávě.

Mezi muži pak triumfoval ukrajinský šachista Igor Yarmonov, v kategorii žen vyhrála WCM Jennitha Anto.K z Indie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud