5. září 2014 • 08:00

Měsíc náboru do sportovních klubů je tu. S rekordními 224 kluby

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V září nečekala na děti jen škola, ale také sportovní kluby, když odstartoval takzvaný Měsíc náborů do Sportovních klubů. Ten má dostat děti od počítače do sportovního světa plného pohybu a zábavy. Šance zajít do zapojených sportovních klubů a vyzkoušet si jakýkoliv sport se po celé září otevírá pro děti všech věkových kategorií. Měsíc náborů do sportovních klubů odstartoval 1. září a poběží až do konce měsíce, jeho součástí bude i festival sportu pro děti Sporťáček.



Zájem o tento projekt každým rokem narůstá. V loňském ročníku se do projektu Prahy sportovní zapojilo bezmála 150 pražských klubů a letošním cílem bylo překonat hranici 200 zapojených klubů.

Podařilo se: aktuálně čítá přehled na webu www.prahasportovni.cz celkem 224 přihlášek. Záleží pouze na dětech, který sport je nejvíce zaujme a kterému se budou chtít věnovat. S výběrem sportu jim pomáhá i dětský sportovní festival Sporťáček, který je na programu 6. září 2014.

„Přestože máme za sebou jen dva ročníky projektu, získal si mezi kluby velký respekt a pozitivní ohlasy jsme měli i od samotných dětí a rodičů,“ říká radní hlavního města Lukáš Manhart, do jehož gesce spadá rovněž sport.

„Důkazem, že chceme sportování dětí podporovat koncepčně, je také zapojení Sporťáčku do projektu Měsíce náboru. Obě akce se navzájem výborně doplňují a jsou přínosné jak pro sportovní kluby, tak i pro děti a rodiče.“

Festival Sporťáček se uskuteční v areálu Hamr Braník, kde se všechny možné sporty představily tak, aby si na ně rodiče i jejich děti mohli „sáhnout“ a poznat trenéry, kterým děti svěří. Sporťáček nezapomněl pozvat ani fyzioterapeuty, sportovní lékaře a psychology. „Děti nemusí mít ostych, že nebudou přijaty. Důležité je odnést si pozitivní pocit,“ láká Petr Bříza z pražské komise pro sport.

Seznam všech zapojených klubů do Měsíce náboru je k dispozici na www.prahasportovni.cz.

Sporty zastoupené v Měsíci náboru: aikido, atletika, aerobik, akrobatický rokenrol, badminton, baseball, basketbal, biatlon, box, cyklistika, florbal, fotbal, futsal, golf, gymnastika, házená, hokejbal, jachting, jezdectví, judo, kanoistika, karate, kolová a krasojízda, kulturistika, kuželky, lakros, lední hokej, lezení, lyžování, moderní gymnastika, moderní pětiboj, nohejbal, orientační běh, plavání, plochá dráha, pozemní hokej, ragby, softball, stolní tenis, sportovní potápění, squash, střelba, šachy, šerm, taekwondo, tanec, tenis, veslování, vzpírání, zápas a další.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud