31. prosince 2014 • 12:18

Vánoce plné dřiny. Bojovník Hron makal v Thajsku, čeká ho Čína

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude hodně ostrý vstup do roku 2015. Českého bojovníka Tomáše Hrona čeká hned 4. ledna prestižní pyramida v Číně „Kunlun Fight“ dle pravidel K1, kde bude hodně silná konkurence. Zúčastní se jí šestnáct borců z celého světa, předvede se tam mimo jiné i v Česku známý Alexej Ignašov. V případě úspěchu čeká Hrona návrat v březnu na další díl akce, kde by nastoupil proti dalším známým bojovníkům.



Formu na zápas nabíral český bojovník v thajském Koh Samui, kde strávil Vánoce a na Silvestra odletěl přímo do Číny. V Thajsku makal pod vedením svého trenéra Karla Kaisera, s přípravou mu pomáhal i bývalý reprezentant a známý trenér Martin „Šakal“ Míča.

„Tomáš už jen dolaďoval formu, trénovali jsme spolu a cvičili. Maximálně se soustředil na akci, která ho čeká. Krásy Thajska si užije, až se sem vrátí,“ prohlásil Míča, který je držitelem bronzové medaile z ME v italském Ricone a na MS v Bangkoku skončil na pátém až osmém místě. „Já tam s ním neletěl, budu držet palce na dálku. Věřím, že Tomáš má kvality na to, aby postoupil.“

Míča nepřijel do Thajska vyloženě kvůli Hronovi, v cizině se pod jeho vedením připravují i další čeští bojovníci. Třeba talentovaný Viktor Svoboda, který si chce přímo v Thajsku splnit sen a vybojovat přímo tam zápas, což není úplně snadný úkol.

Jednoho nového klienta si český bojovník našel dokonce i přímo v Thajsku. Bude jím nejspíš syn populárního herce Maroše Kramára. „Byl tady v Thajsku přímo s tátou a chtěl by zasvětit do tajů tohoto krásného bojového umění,“ popisuje zajímavé setkání český bojovník a trenér.

V Čechách za ním může přijít prakticky kdokoliv, hlavní je, aby takový člověk měl chuť makat v tréninku. „Chodí hlavně ženy, které přišly na to, že je to komplexní sport a moc jim vyhovuje. Mám jich teď v tréninku víc než mužů,“ směje se Míča.

Ten si dlouhý čas v zemi zaslíbené thajskému boxu užívá. Podíval se do džungle, zážitkem bylo tetování bambusem, jediné, s čím se musel vyrovnat, bylo, že strávil poprvé v životě Vánoce bez svého syna Patrika.

„To je jediné, co mě moc mrzí,“ přiznává. Syn mu ale jinak dělá hodně radosti, je také sportovně nadaný. „Hraje fotbal za Příbram a jsem na něj moc hrdej,“ tvrdí s pýchou v hlase. „Každej táta by chtěl, aby syn něco dokázal. Já jsem ho do bouchání nenutil, je z něj kopačka. Hlavně, že mu to jde a baví ho to,“ dodává z ciziny.

V Thajsku si každopádně neužije silvestrovské oslavy. „Bude to střídmé, druhý den budou normálně tréninky. Makat tu se mnou bude třeba Libor Koliba, majitel Vinohradské galerie – starožitností. Se mnou fakt může trénovat kdokoliv,“ směje se Míča.

Martin "Šakal" Míča, bývalý český reprezentant v thajském boxu, má zkušeností na rozdávání. S několika svěřenci v závěru roku makal v Thajsku.
Martin "Šakal" Míča, bývalý český reprezentant v thajském boxu, má zkušeností na rozdávání. S několika svěřenci v závěru roku makal v Thajsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud