18. prosince 2016 • 14:23

Squashista Uherka musel skrečovat finále turnaje PSA v Kyjevě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl před sebou životní úspěch, který nakonec nevyšel… Ondřej Uherka se poprvé v kariéře dostal do finále squashového turnaje série PSA. V Kyjevě však nakonec musel zápas skrečovat po dvou setech proti Italovi Stephanovi Galifimu. Uherka si totiž natáhl zadní stehenní sval. „Je to obrovská škoda, hodně jsem si věřil, finále měl dobře rozehranné. Ze zdravotních důvodů už dál ale hrát nešlo,“ prohlásil Uherka.



Český squashista rozehrál finále v Kyjevě skvěle, což potvrdil ziskem prvního setu (11:9). Také ve druhém dosáhl na setbol – vedl 10:9. Jenže v následující výměně špatně došlápl a zranil se.

„Jednalo se o dlouhou výměnu, po jednom velkém výpadu jsem uklouzl. Ihned jsem si dal pauzu, nohu jsem ledoval, ale už nešlo moc běhat. I tak jsem zkusil zápas dobojovat,“ vysvětloval Uherka, který set prohrál 12:14 a poté se rozhodl finále skrečovat.

„Hráli jsme celkem 50 minut, soupeř vypadal hodně unaveně. Opravdu dost mě to mrzí. Měl jsem před sebou životní šanci,“ popisoval český hráč, který v semifinále porazil Angličana Tamidera Gata-Auru.

Uherka se stal čtvrtým českým squashistou, který se dostal do finále turnaje světového okruhu PSA. V srpnu se to povedlo Martinu Švecovi na ukrajinské Oděse a v roce 2008 prohrál Martin Štěpán v Bratislavě s Janem Koukal, který má celkem 34 triumfů z turnajů PSA.

Uherka se mohl stát teprve druhým českým hráčem, který by získal titul ze světového turnaje. „Uvědomoval jsem si to a moc jsem chtěl vyhrát. Na letošních výsledcích je vidět, že český squash jde hodně nahoru. Doufám, že někdo zase PSA turnaj brzy vyhraje,“ tvrdil Uherka z Uherského Hradiště.

Kromě Švece se v červnu na Ukrajině probojovala do finále také Anna Serme, dvě semifinálové účasti si letos připsal na turnajích PSA Daniel Mekbib. Jan Koukal v letošním roce vyhrál znovu po třech letech turnaj v Gibraltaru a radoval se z 34. titulu na okruhu PSA.

Squashový turnaj okruhu PSA v Kyjevě (dotace 5000 dolarů):

Finále: Stephane Galifi (It.) – Ondřej Uherka (4-ČR) 1:1 srč. (-9, 12)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud