11. května 2017 • 16:03

Jezdkyně Zelinková dvakrát vyhrála v Linci, družstvo těsně pod stupni

Autor: td
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentantka v parkuru Zuzana Zelinková vyhrála na mezinárodních závodech v rakouském Linci dvakrát soutěž Youngster Tour pro mladé koně. V Poháru národů divize 2 obsadil tým českých jezdců výborné čtvrté místo.



V týmové soutěži zůstalo české družstvo ve složení Zuzana Zelinková, Emma Augier de Moussac, Ondřej Zvára a Kamil Papoušek v silné konkurenci třinácti zemí těsně pod stupni vítězů. Od třetí Velké Británie ho přitom dělil jediný trestný bod.

Výtečný výkon podala především Zelinková, která s hřebcem Caleri prošla oběma koly s překážkami 1,60 m bez zaváhání, což se v celém klání z 52 startujících povedlo už jen dvěma dalším jezdcům. „V této prestižní soutěži týmů s vysokou technickou obtížností kurzů a výškou 1,60 m je takový výsledek unikátní a vždy velmi ceněný,“ uvedla vedoucí českého týmu Markéta Šveňková.

Zuzana Zelinková s Calerim při Poháru národů v LinciFoto Tomáš Holcbecher

Penalizaci se Zelinková vyhnula i v základním kole Grand Prix Lince kategorie CSIO4* s překážkami 1,60 m. V rozeskakování už si čtyři trestné body připsala a skončila osmá z 50 startujících. O tři příčky lépe se umístila další členka českého týmu Augier de Moussac s Divou, která v rozeskakování měla stejný počet trestných bodů, ale rychlejší čas. Vyhrál Belgičan Niels Bruynseels na koni Cas de Liberte a bral prémii ve výši 20 400 eur (v přepočtu přes půl milionu korun).

Výtečnou formu potvrdila Zelinková v soutěži CSIYH pro mladé koně s klisnou Evita R v sobotu, kdy obsadila první místo. O den později, zazněla areálem závodů na její počest opět česká hymna, když s Evitou zvládla zajet základní kolo soutěže pro mladé koně bez trestného bodu, to samé zopakovala i v rozeskakování, které navíc dokončila nejrychleji, a mohla tak slavit další cenné vítězství.

Zuzana Zelinková s Calerim při Poháru národů v LinciFoto Tomáš Holcbecher

Témata:  Zelinková
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud