13. června 2017 • 14:31

Při drezurním Světovém poháru v Brně se představí i Miss

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již 19. ročník Světového poháru v drezuře hostí od 16. do 18. června Brno. Jediné mezinárodní závody v této jezdecké olympijské disciplíně na území České republiky slibují atraktivní podívanou a nabité startovní listiny.



Přihlášen je rekordní počet 110 koní z 19 zemí světa. V areálu na Panské Líše se představí špičkoví jezdci ze zahraničí i česká elita. Největší hvězdou bude Švéd Patrik Kittel, jenž na olympiádě v roce 2012 obsadil čtrnácté místo a v současném světovém žebříčku mu patří patnáctá pozice.

V hlavní túře Světového poháru (Grand Prix + Grand Prix volná sestava na hudbu) se kromě něho představí dalších patnáct závodníků včetně domácího želízka, jímž bude Fabrizio Sigismondi. Konkrétní cíle si však český jezdec nedává, a to především kvůli problémům, které postihly jeho koně.

„Na začátku sezony měl Trevis koliku a musel na operaci, takže se k závodění teprve zase vrací. Budeme chtít hlavně dobře reprezentovat a uvidíme, na jaké umístění to bude stačit,“ vysvětluje 36letý Sigismondi, jenž už v Brně slavil vítězství v kategorii CDI3*. V její malé rundě pojede i letos, kdy osedlá Drambuie.

Závody v Brně jsou pro něho vždy obzvlášť pikantní. Narodil se sice v italském Bergamu a vyrůstal i v Rakousku, ovšem od 3. třídy chodil do školy právě v moravské metropoli. „Pořád tam žijí můj skoro devadesátiletý dědeček a osmdesátiletá babička, mám tam spoustu kamarádů. Takže se do Brna vždy moc těším,“ prozrazuje Sigismondi.

Zatímco on už v Brně triumf zažil, nejlepším výsledkem Terezy Hábové je čtvrté místo v kategorii CDI3* z roku 2014. „Troufám si říct, že pokud se nám bude dařit, mohli bychom stupně vítězů atakovat,“ věří 29letá jezdkyně, jež se v této kategorii představí s Jazzem v malé rundě. Ve velké rundě, která stejně jako zmiňovaná Grand Prix bude zároveň kvalifikací pro ME, pojede i Miss České republiky z roku 1996 Petra Minářová v sedle Dumonta.

Skvělé obsazení bude mít také kategorie juniorů, která v Brně přivítá hned šest dvojic z elitní stovky světového žebříčku včetně Češek Evy Vavříkové s Bell Ennie (30. místo) a Saši Hanáčkové s Well Donem (59. místo). I tady půjde o kvalifikaci pro kontinentální šampionát stejně jako v již tradiční kategorii pony a v rundě pro děti 12-14 let, jež je naopak v Brně vypsána premiérově.

Soutěže začínají po všechny tři dny v osm hodin, vstup je zdarma.

Témata:  drezura
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud