31. května 2018 • 14:47

Pražští lvi míří do St. Tropez. Kellnerová a spol. jdou bojovat o další body

Autor: iSport.cz, ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestý závod Global Champions 2018 hostí od čtvrtka do soboty Ramatuelle nedaleko St. Tropez. Prestižní pětihvězdový mítink v rámci tohoto seriálu se ve vyhlášené oblasti na břehu Středozemního moře odehraje vůbec poprvé. Budou u toho i jezdci Prague Lions. Na jih Francie zamířili Anna Kellnerová, belgický jezdec Niels Bruynseels a Holger Wulschner z Německa.



Stejně jako při všech závodech Global Champions čekají i v Ramatuelle na nejlepší jezdce a koně světa parkúry na nejvyšší možné úrovni obtížnosti. V týmové Global Champions League, která startuje ve čtvrtek 31. května, nemůže chybět rovněž družstvo Prague Lions.

Pražští lvi jsou po pěti závodech letošního ročníku na osmé příčce se 71 body. Na vedoucí celek London Knights ztrácejí 38 bodů. Jde skutečně o hodně. Šestnáct nejlépe postavených týmů po venkovní části sezony postoupí do Super Cupu, který se odehraje v rámci Prague PlayOffs v Praze ve dnech 13. – 16. prosince 2018.

V St. Tropez se bude rozhodovat o bodech do tabulky družstev tradičně ve dvoukolové soutěži s překážkami do 155 centimetrů. První kolo se odehraje hned v úvodu mítinku, druhé bude následovat v sobotu 2. června odpoledne.

Druhým vrcholem bude Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů, která vyrostou na tamním kolbišti v sobotu v podvečer. Start je naplánovaný krátce po 18. hodině a výsledky prozradí, který jezdec se přidá k již jistým účastníkům další speciální soutěže Super Grand Prix.

Tu bude hostit rovněž pražská O2 arena během galashow světového parkuru. Je určená pro vítěze jednotlivých Velkých cen a vstupenku do ní si již zajistil britský jezdec Scott Brash, který zvítězil v Mexiku.

Jistými účastníky Prague PlayOffs 2018 jsou také Australanka Edwina Topsová-Alexanderová jako vítězka z Miami, Belgičan Gregory Wathelet vyhrál v Šanghaji a Brit Ben Maher triumfoval v Madridu. Prozatím posledním pátým účastníkem je nizozemský reprezentant Harrie Smolders, jenž postup vybojoval při Grand Prix v Hamburku.

V čele žebříčku Longines Global Champions Tour je Scott Brash se 131 body, druhá je s odstupem 12 bodů Edwina Topsová-Alexanderová a třetí místo drží Ben Maher se 103 body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud