19. listopadu 2019 • 10:27

Střelec Nepejchal juniorským rekordmanem, vyhrál finále SP v libovolné malorážce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní střelec Filip Nepejchal vyhrál ve finále Světového poháru v čínském Pchu-tchienu soutěž v libovolné malorážce na 3x40 ran. Ve finále navíc vytvořil juniorský světový rekord 462,9 bodu.



Z kvalifikace postoupil dvacetiletý český talent jako pátý se ztrátou 11 bodů na vedoucího Istvána Péniho z Maďarska, ale ve finále pak jednoznačně kraloval. O zlato soupeřil se Srbem Milenkem Sebičem a před poslední ránou měl více než tříbodový náskok, takže mu už neuškodila ani trefená osmička. Zvítězil o 1,4 bodu.

Po soutěži si Nepejchal postěžoval na vítr, který ovlivnil především kvalifikaci. „Byl opravdu hodně nečitelný, nebyl silný, ale rychle se měnil. Chvíli jsem vůbec nevěděl, co mám dělat, rány mi lítaly různě po terči. Řekl jsem si, že musím střílet v tempu, vítr se trochu ustálil a začalo mi to fungovat. Ve finále už to bylo bez problémů, jen na konci zapracovaly nervy, poslední tři rány se mi nepovedly,“ uvedl v tiskové zprávě.

Nepejchal letos v třípolohové střelbě získal stříbro na mistrovství Evropy v Boloni, kde ho porazil jen krajan Petr Nymburský. Už předtím si v této disciplíně zajistil triumfem na SP v Pekingu účastnické místo na olympijských hrách v Tokiu.

Na dalším závodu SP v Mnichově pak Nepejchal ovládl střelbu ze vzduchové pušky. Na Evropských hrách v Minsku získal dva bronzy.

Závod SP vyhrál kolínský odchovanec Nepejchal počtvrté. Poprvé se prosadil před třemi roky v Baku, kdy mu bylo teprve 16 let. Další tři vítězství přidal letos.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud