16. dubna 2022 • 20:11

Čeští lakrosoví reprezentanti postoupili na MS. V kvalifikačním turnaji neprohráli ani zápas

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti ve field lakrosu si zahrají v příštím roce na světovém šampionátu v San Diegu. V kvalifikačním turnaji v Polsku vyhráli všechny utkání, postup si zajistili ještě před sobotním zápasem proti Nizozemsku. V něm zvítězili 11:8 a ve skupině skončili suverénně na prvním místě. „Je to skvělý pocit. Přijeli jsme sem s tím, že chceme postoupit a už před posledním zápasem jsme to dokázali,“ prohlásil Tomáš Knotek, který zaznamenal nejvíce gólů z českého týmu.



Pět zápasů, pět výher. Taková je bilance reprezentantů ve field lakrosu v rámci kvalifikace na mistrovství světa. Ve svém prvním duelu ve Wroclawi si nejprve poradili s Norskem 7:4. Poté deklasovali Portugalsko výsledkem 21:0. Klíčový zápas je čekal ve středu, kdy hráli s Polskem. „Bylo to nejtěžší utkání, protože se nám nedařilo v proměňování šancí. Rozhodlo až prodloužení, ve kterém jsme byli šťastnější,“ popsal Knotek utkání s domácím týmem, který Češi zvládli a vyhráli 5:4.

V pátečním zápase si zase čeští hráči ve field lakrosu si poradili s Řeckem, v sobotu pak s Nizozemskem. Ve skupině C skončili jasně na prvním místě, připsali si 58 branek a 21 jich obdrželi. „Největší silou týmu je sehranost. S kluky jsme se připravovali posledních pár měsíců pravidelně na trénincích a teď se nám to tady na turnaji povedlo zužitkovat,“ tvrdil Knotek, který zaznamenal 13 gólů a jednu asistenci. Dařilo se také střelcům Tomáši Procházkovi a Dominiku Peškovi.

„Cítím se o 20 kilo lehčí. Věřil jsem naší přípravě a hráčům, ale všechno se odvíjí od hry a nikdy nevíte, co se v ní seběhne. Po těchto výsledcích budeme schopni se posunout na novou úroveň. Jsme sport, který usiluje o účast na olympijských hrách a čeká nás bombastické mistrovství světa,“ těší se Brian Witmer, americký trenér českého týmu.

Hodně hráčů z českého týmu má zkušenost z boxlakrosem. Před kvalifikačním turnajem v Polsku prohlašovali, že budou sázet zejména na útok. „V průběhu týdne se ale ukázalo, že se můžeme spolehnout také na obranu. S celkovým skóre jsme spokojení,“ dodal Martin Hodaň, kapitán českého týmu ve field lakrosu.

Témata:  reprezentace, lakros
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud