25. června 2022 • 09:51

Mladé softbalistky rozehrají v Kunovicích šampionát do 22 let. Hrát se bude i v Brně

Autor: huj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší letošní softbalová akce se uskuteční od neděle v Kunovicích a v Brně. Dorazí hráčky do 22 let z šestnácti zemí Evropy, na programu je 71 zápasů. Do finále se chce dostat také český výběr. „Náš tým je poměrně mladý, věkový průměr je 20 let. Několik hráček odletělo totiž s ženskou reprezentací do Kanady. Zkušenosti ale máme a věříme si,“ prohlásil Martin Štěpán, hlavní trenér. První duel se odehraje v neděli od 20:00 v Kunovicích proti Francii. Půjde přímým přenosem na ČT sport.



Titul sedmého ročníku tohoto šampionátu obhajuje Itálie. České hráčky chtějí minimálně medaile. Zároveň vědí, že to nebude jednoduché. Vždyť na Jižní Moravu dorazily softbalistky z Nizozemska, Velké Británie, Francie nebo z nevyzpytatelného Izraele. A pak tu jsou úřadující šampionky z Itálie. „Nemůžeme použít šest našich nejzkušenějších hráček. Zároveň máme v týmu softbalistky, které se účastnily evropského šampionátu do 18 let, kde získaly zlaté medaile. Následně odehrály světový šampionát v Peru,“ dodal trenér Štěpán.

K oporám bude patřit Nikola Schwarzingerová, která má rovněž zkušenosti z baseballem. A v srpnu pak usedne do letadla do USA, kde získala stipendium na prestižní Eastern Kentucky University. „Obavy samozřejmě mám, ale věřím, že na šampionátu vybojujeme medaili a v Americe budu také spokojená,“ dodala odhodlaně. Navíc v letošní sezoně se jí daří, když v extralize odpálila 24 úspěšných hitů.

To v USA už hrála dva roky Klára Čejková-Kolací. V loňském roce získala za ženskou reprezentaci bronzové medaile z evropského šampionátu. Na pálce by měla být vidět také Alice Škardová, která zaznamenala v extralize 21 úspěšných odpalů. To Mariana Burkovičová jich předvedla devatenáct. Oporou na nadhozu by měla být Adéla Linková, která rozdala již 45 strikeoutů a patří do top 10 domácí extraligy v této statistice. Stejně jako její kolegyně z Joudrs Praha Anna Zoulová.

Nedělní program šampionátu do 22 let začne zahajovacím ceremoniálem v Kunovicích a od 20 hodin rozehraje česká reprezentace zápas proti Francii, který bude vysílán živě na obrazovkách ČT sport. V pondělí se český tým představí v brněnském areálu Hroch, kde je bude od 18:00 čekat těžký zápas proti Velké Británii. Poslední zápas ve skupině mají Češky na programu v úterý od 20:30 proti Maďarsku. Následovat budou zápasy v TOP8 a později v TOP6 skupině, ze které se dle umístění v tabulce nominují týmy do finále a do zápasu o bronz.

Témata:  reprezentace, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud