12. srpna 2022 • 18:05

Jasný postup! Ondra má druhé semifinále, stihl i bavit. Slaví také další Češi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní lezec Adam Ondra postoupil na mistrovství Evropy v Mnichově po boulderingu do semifinále i v lezení na obtížnost. V kvalifikaci své oblíbené disciplíny obsadil první místo. Spolu s šestým mužem z loňských olympijských her si účast v nedělní soutěži zajistil i Martin Stráník. V kvalifikaci žen v boulderingu uspěla z české trojice jen Eliška Adamovská. Lezkyně, která ve čtvrtek postoupila i v obtížnosti, do semifinále prošla z 15. místa.



Dvanáctinásobný medailista ze světových šampionátů Ondra došel v první trase až na vrchol, na druhé cestě skončil těsně pod ním. Český lezecký fenomén dokázal během zdolávání cest bavit sebe i přihlížejicí. V první se zaklínil kolenem, aby si hlavou dolů odpočinul, ve druhé, když už měl jasný postup, hecoval diváky. Poslední pasáž před topem ale nevyšla. 

Stejnou bilanci jako devětadvacetiletý brněnský rodák, jenž se vrací po prodělaném covidu-19, měl i domácí Alexander Megos, s nímž se Ondra podělil o prvenství. Stráník postoupil z 13. místa.

Další dva Češi v kvalifikaci pod otevřeným nebem na mnichovském Königsplatzu neuspěli. Šimon Potůček obsadil 40. místo, Štěpán Potůček skončil o tři příčky za ním.

Adamovská zdolala tři bouldery z pěti a jednou zapsala zónu. Dalším českým lezkyním se nedařilo a za postupovou dvacítkou výrazně zaostaly. Markéta Janošová se v kvalifikaci dělila o 40. místo, Michaela Smetanová byla na 43. příčce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud