2. června 2012 • 18:28

Anglické Derby před slavící královnou vyhrál Camelot

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglické Derby vyhrál dnes na závodišti v Epsomu favorizovaný Camelot trenéra Aidana O'Briena. K suverénnímu vítězství o pět délek před Main Sequence a Astrology dovedl Camelota O'Brienův syn Joseph.



Poprvé v historii Derby se tak z vítězství radovali otec se synem v rolích trenéra a žokeje. Jejich triumf sledovala v lóži i britská královna Alžběta II, která na závodišti zahájila oslavy 60. výročí svého nástupu na trůn.

Aidan O'Brien je na nejlepší cestě vyhrát v této sezoně všechny anglické klasické dostihy. Jeho koně triumfovali na předchozích čtyřech a před sebou už má jen zářijový St. Leger v Doncasteru.

Camelot si připsal už druhé vítězství a může na St. Legeru usilovat o Trojkorunu. Tři klasické dostihy v jedné sezóně vyhrál naposledy v roce 1970 Nijinsky.

Devatenáctiletý Joseph O'Brien vyčkával s Camelotem na svou šanci v hloubce startovního pole, zatímco v čele o vedení bojoval Astrology a Thought Worthy. V závěru ale všechny soupeře z vnějšku oběhl, ve finiši jim nedal šanci a mohl si vychutnat ovace 150.000 diváků.

"O takovém dni ani nesníte. Tenhle pocit nedokáže nikdo popsat, tohle se zkrátka nestává," řekl irský trenér s tím, že Trojkoruna bude velkým lákadlem. "Rozhodneme se a uděláme to, co bude nejlepší pro koně," dodal O'Brien starší.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud