Květoslav Šimek
15. října 2012 • 17:07

Dobrá zpráva! Žokej Zatloukal se po pádu probral, je mimo ohrožení života

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Elitní žokej Milan Zatloukal, který ležel ve zlínské nemocnici s těžkým zraněním hlavy, se probral. Je při vědomí, následky pádu z klisny Valjevo během nedělních dostihů ve Slušovicích by neměly být fatální. Pro stránky Jockey Clubu to potvrdil Zdeněk Karlach, zástupce slušovických pořadatelů. Ten zraněného žokeje ve zlínské nemocnici navštívil.




„Milan Zatloukal utrpěl těžké pohmožděniny lebečních kostí a lehčí otřes mozku. Je při vědomí, komunikuje a všechny pozdravuje. Podle lékařů nyní bude záležet především na něm samotném, jak rychle se jeho stav bude lepšit,“ informoval zástupce pořadatelů Zdeněk Karlach.

Zatímco vrchol domácí dostihové scény, sobotní Velká pardubická steeplechase se uskutečnila bez vážnějších pádů a karambolů, o den později ve Slušovicích museli zasahovat lékaři.

V sedmém dostihu, kterým byla rovina čtvrté kategorie na 2400 metrů, spadli pětiletý Beltaine a tříletá hnědka Valjevo. Zatímco jezdec Murzabajev (Beltaine) byl v pořádku, žokej Zatloukal (Valjevo) si poranil hlavu.

Záchranka jej okamžitě odvezla do zlínské nemocnice. „Je u nás hospitalizovaný, ale o jeho zdravotním stavu nemůžu informovat, protože nemám souhlas pacienta, ani jeho příbuzných,“ říkala mluvčí zlínské nemocnice Karla Havlíková pro iSport.cz, který o Zatloukalově zranění informoval jako první.
 
Zatloukal patří na české scéně mezi rovinovou špičku. Na jaře dokázal v rozmezí sedmi dnů vyhrát hned dva klasické dostihy. V Jarní ceně uspěl s hnědkou Brittany, ve Velké jarní triumfoval s Chardonney Tcheque. Po 33 letech byl prvním, komu se oba jarní klasické dostihy podařilo vyhrát.

Ve Slušovicích jel Milan Zatloukal tříletou hnědku Valjevo ze stáje Pálenice Pavlovice, kterou připravuje trenérka Veronika Lempochnerová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud