2. listopadu 2018 • 13:32

Florbalisté znají first list pro MS. Z třicítky hráčů vzejde dvacet vyvolených

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český národní tým zná tzv. first list pro nadcházející domácí šampionát. Jedná se o širší nominaci pro mistrovství světa a čítá třicet jmen, z nichž vybere trenérský tým po listopadovém mezinárodním víkendu finální dvacítku, která už za měsíc bude v Praze bojovat na mistrovství světa.



Na first listu je tedy o deset hráčů více, než bude na finální nominaci, kterou hlavní trenér českého národního týmu zveřejní 13. listopadu. Pokud by vinou zranění vypadl někdo z nominované dvacítky, může před turnajem nebo v jeho průběhu trenér povolat hráče, pouze na základě first listu.

Na firts listu je o deset hráčů více, než bude na finální nominaci, kterou hlavní trenér českého národního týmu zveřejní 13. listopadu. Na firts listu je o deset hráčů více, než bude na finální nominaci, kterou hlavní trenér českého národního týmu zveřejní 13. listopadu.Foto Český florbal

Na first listu se nachází jména všech hráčů, kteří absolvovali podzimní Euro Floorball Tour ve švédské Uppsale a také několik dalších hráčů, kteří absolvovali v průběhu posledních dvou let spolu s národním týmem významnou část reprezentačních akcí, ať už šlo o mezinárodní turnaje nebo soustředění. Zastoupení v širší nominaci má sedm českých superligových klubů a mezi jmény nechybí ani devět hráčů ze zahraničních soutěží.

Domácí mistrovství světa startuje už 1. prosince 2018, program českého týmu začíná sobotním duelem s Německem v 18:15.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud