5. prosince 2018 • 16:30

Kreativita zakázána! Čeští brankáři na MS musí chytat v bílé masce

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná vás to při sledování mistrovství světa florbalistů taky napadlo. Proč čeští brankáři chytají v převážně bílých maskách? Proč na nich nemají vlastní originální design? Motiv pražského Karlova mostu paradoxně nezdobí masku žádného českého gólmana, vybral si ho Švéd Johan Rehn.



Vysvětlení je prosté: Lukášové Souček a Bauer musí chytat v sériové výstroji i masce od reprezentačního partnera, který žádné úpravy nepovolil. Není to novinka jen pro tenhle šampionát, tohle pravidlo platilo už na předchozím domácím MS před deseti lety.

„Poslední čtyři měsíce jsme řešili, jestli by nešlo udělat nějaký kompromis, ale nepovedlo se,“ líčí Bauer, jenž na florbalovém svazu dělá manažera pro Prahu a střední Čechy. 

„Škoda. Kdyby byla možnost, asi bych si s tím vyhrál,“ mrzí Součka. A ještě pohled jeho parťáka Bauera: „Bylo by hezké mít tam pár hrdých odkazů na to, že jsme Češi. Státní znak, českého lva nebo osobní drobnosti, které mám na klubové masce.“

Gólová radost Matěje Jendrišáka proti Švýcarsku
Gólová radost Matěje Jendrišáka proti Švýcarsku

Reprezentační maska se od klubových liší i v několika technických detailech. „Možná se mimo trénink bavíme o tom, že nemůžeme mít tohle, že tady jsou dva dráty místo jednoho a tak. Není to tolik pohodlné jako klubová maska, na kterou jsme logicky zvyklí víc, ale když si stoupnete do brány, nevnímáte to. Soustředíte se jen na hru, balonek a svůj výkon. Jsme na mistrovství světa: tady není prostor řešit co by, kdyby,“ popisuje Bauer.

„Souhlas. V reprezentační masce jsme už odchytali tolik akcí, že se na to nemůžeme vymlouvat. Nemělo by nás to nijak ovlivnit,“ tvrdí Souček. „Nejsme tady kvůli maskám, ale kvůli tomu, abychom udělali co největší úspěch.“

SESTŘIH: Parádní drama s vítězným koncem! Češi zdolali Švýcary
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud