8. prosince 2018 • 17:59

SESTŘIH: Česko - Finsko 2:7. Sen o finále MS se florbalistům rozplynul

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o finále domácího mistrovství světa se rozplynul. Čeští florbalisté v semifinále šampionátu nestačili na úřadující mistry z Finska a po prohře 2:7 se pokusí v neděli získat alespoň bronz. O čtvrtý cenný kov z MS v historii se utkají se Švýcary, kteří ale ve druhém semifinále se Švédskem dlouho sahali po největším překvapení turnaje.



Finský kouč českého týmu Petri Kettunen, který dovedl Finy před dvěma roky v Rize k titulu, se ani na sedmý pokus proti krajanům nedočkal úspěchu. Seveřané vyřadili českou reprezentaci v semifinále šampionátu potřetí za sebou.

Jednačtyřicetiletá finská legenda Mika Kohonen, rekordman šampionátu s 11. starty a 58 zápasy, zůstal jen na lavičce. V opatrném začátku se dostal jen ve třetí minutě do šance Fin Pylsy, ale minul. Češi se dostali do velké příležitosti před polovinou úvodního dějství, kdy Ondrušek uvolnil Delonga, ale střelu nejlepšího českého střelce na turnaji gólman Kosonen vyrazil reflexivně pravou rukou.

Jiří Curney se v semifinále MS dostal do konfliktu s Finem Kristerem Savonenem
Jiří Curney se v semifinále MS dostal do konfliktu s Finem Kristerem Savonenem

Ve 12. minutě se radovali úřadující šampioni. Lastikka po výběhu uvolnil Pylsyho, který zakončil do odkryté branky. Hra na jistou pokračovala a Finové mohli zvýšit ve 26. minutě. Během českého střídání se vydal Kotilainen do protiútoku a Souček po jeho akci nejdříve zasáhl a pak ještě dorážející Lastikka trefil horní tyč.

Češi odpověděli střelami Ondruška a Langera. Ve 33. minutě se ale po přihrávce Pylsyho trefil levý horní roh české branky Leikkanen. Za pět minut zamířil do podobného místa i Pylsy, který využil volného prostoru, přeběhl do útočné poloviny hřiště a zvýšil.

SESTŘIH: Konec nadějí na zlato. Finové nedali florbalistům v semifinále MS šanci
Video se připravuje ...

Kettunenův tým se snažil vývoj zdramatizovat a ve 48. minutě ze standardní situace překonal po Šebkově přihrávce Kosonena Jendrišák. V polovině třetí části pomohla po Pražanově střele Finům levá tyč.

Za tři minuty po Kapanenově uvolnění zvýšil nekrytý Kailiala. Za 15 sekund přidal další gól po Kotilainenově asistenci Lastikka. Češi sáhli k power play a v 57. minutě v přesilové hře skóroval Šebek, ale Finové ještě díky trefám Lastikky a Johanssona do prázdné branky dovršili výsledek.

ČR - Finsko 2:7 (0:1, 0:2, 2:4)
Branky a nahrávky:
48. Jendrišák (Šebek), 57. Šebek (Marek Beneš) - 12. Pylsy (Lastikka), 33. Leikkanen (Piha), 38. Pylsy (Kivilehto), 54. Kailiala (Kapanen), 54. Lastikka (Kotilainen), 58. Lastikka, 59. S. Johansson (Salin). Rozhodčí: Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 12 811.
ČR: Souček - Kisugite, Němeček, M. Pražan, J. Bauer, Suchánek, Veltšmíd - Curney, Jendrišák, D. Šebek - Delong, Dóža, Ondrušek - Marek Beneš, Langer, Rýpar - od 34. navíc M. Krbec. Trenéři: Petri Kettunen, Milan Fridrich, Radek Sikora a Akseli Ahtiainen.
Finsko: Kosonen - Savonen, Lamminen, Stenfors, Väänänen, Kivilehto, Leikkanen - S. Johansson, Salo, Salin - Lastikka, Pylsy, Kotilainen - Kailiala, Kukkola, Kapanen - Piha. Trenéři: Petteri Nykky, Samu Kuitunen a Juha Jantti.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud