23. dubna 2022 • 19:23

Florbalista Langer na titul ve Švédsku nedosáhl: Na tým jsem hrdý, příští rok budeme silnější

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalový Kalmasrund s Filipem Langerem v sestavě nakonec na titul ve švédské lize nedosáhl. Ve finálovém zápase Kalmasrund padl s favorizovaným Falunem 4:5, Langer korigoval skóre 135 vteřin před koncem, ale vyrovnat se jeho týmu už nepovedlo.



Český florbalista tak zakončil parádní sezonu s 31 góly a 20 asistencemi, které nastřádal v součtu základní části s play-off. Právě 31. Langerův gól byl i zároveň posledním v rámci právě skončené sezony elitní švédské ligy.

Ve finále Kalmarsund sice vedl 1:0, nicméně Falun čtyřmi góly vývoj obrátil a poté už Langer a spol. jen dotahovali. Z titulu se tak raduje vítěz základní část Falun.

“Samozřejmě nás to mrzí, je to těžké teď bezprostředně po zápase. Nicméně jsem na náš tým hrdý. Co jsme zvládli, a čím jsme si prošli. A jak jsme zvládli finále, protože si myslím, že v některých pasážích jsme byli i lepším týmem,” uvádí v tiskové zprávě pro média Langer.

“Myslím si, že se to dá zhodnotit, že to bylo padesát na padesát. Rozhodlo to, že jsme neproměnili některé brejkové situace. Samozřejmě oni rozhodli zkušeností, ale můžeme být hrdí,” pokračuje dvacetiletý útočník. “Příští rok budeme o to silnější, o to zkušenější a věřím, že to příští rok urveme,” dodává.

Témata:  Švédsko, florbal, langer
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud