5. října 2022 • 14:00

Pocta pro florbalovou legendu. GARY Game pro Garčara, který se loučí

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří k němu neodmyslitelný šátek kolem hlavy. Stejně jako mimořádný um, role lídra a univerzalita, kdy zvládl hrát jako obránce i útočník. Teď už je po všem… Milan Garčar, někdejší dlouholetý florbalový reprezentant a naposledy kapitán Sparty, se loučí s kariérou. A právě na jeho počest uspořádá pražský klub GARY GAME. Rozlučku, která v českém florbale nemá obdoby. „To je typické spíš pro větší sporty. Takže si toho moc vážím,“ hlásí populární „Gary“. Zápas se uskuteční v pátek v UNYP Areně.



Utkání, které nese jeho jméno, se odehraje v pátek sedmého října od 17 hodin. Uskuteční se v rámci zápasu Superligy s Tatranem. Symbolicky. Právě s ním totiž účastník pěti světových šampionátů získal pět mistrovských titulů…

Kariéru ukončil zpátky na Spartě, od roku 2017 ji vedl jako kapitán a pokaždé se dostali do semifinále. Právě on byl klíčovou osobou na hřišti, která nastartovala progres klubu, který teď sní o postupu do Superfinále.

Ale už bez „Garyho“ v sestavě… V devětatřiceti letech si florbalová ikona zvyká na trenérskou roli. „Věřím, že v pátek dorazí co nejvíc fanoušků a všichni si to užijou. Je to speciální okamžik nejenom pro mě, ale i pro celý klub,“ hlásí Garčar, jenž byl známý i tím, že při zápasech hrával s typickým šátkem.

Vstupné na zápas je sto korun, děti do sedmi let platí padesát korun. Polovina z vybrané částky putuje na dobročinné účely. UNYP Arena se otevře už v šestnáct hodin, lidé se mohou těšit na bohatý doprovodný program.

Půlka vstupného bude věnována na dobrou věc, klub finančně podpoří hráče nebo hráčky z rodin, které se kvůli aktuálním složitým ekonomickým podmínkám nachází v tíživé situaci a nemají na úhradu členských příspěvků.

„Tahle iniciativa se mi hodně líbí, za zábavy můžeme vytěžit něco jedinečného,“ hlásí někdejší dlouholetý reprezentant, který v roce 2010 vybojoval bronz na světovém šampionátu.

Florbalový svátek definitivně zabouchne jeho veleúspěšnou kariéru. „I kdybych se chtěl vrátit, tak po tomhle vlastně už nemůžu,“ směje se Garčar.

Ze hřiště se přesunul na lavičku v roli kouče. Jako asistent pomáhá hlavnímu trenérovi Markovi Vojtovi.

A touží potom, aby si i Sparta jednou sáhla na ligový pohár. Tak jako on, který to zažil pětkrát.

Co všechno se v pátek chystá?

  • hala se otevírá v 16 hodin, program startuje v 17 hodin
  • slavnostní ceremoniál, poděkování „Garymu“
  • poslední nájezd Milana Garčara
  • zápasová exhibice florbalových legend (Milan Garčar, David Rytych, Martin Richter, Tomáš Sladký a další)
  • autogramiáda „Garyho“, Mikuláše Krbce a Jiřího Curneyho
  • fotokoutek
  • utkání s Tatranem začíná v 18 hodin

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud