Stanislav Hrabě
11. října 2013 • 11:09

Futsalisté se zlobí na los ME: přáli si průchodnější soupeře, dostali to nejhorší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický internacionál Marc de Gryse je zhoubou českého fotbalu. V 90. letech ničil hbitou pravou nohou československý výběr, který pomohl odsunout z MS 1994 v USA, nyní smolnou rukou český futsal. Pro mistrovství Evropy 2014 v Antverpách mu nalosoval nejhorší skupinu. 



Trenér českého týmu Tomáš Neumann vyhlašoval jasný plán: z prvního koše nasazených favoritů domácí Belgii, která do něj pronikla jako hostitelská země, pak je to jedno. Především si nepřál mnohonásobné mistry světa a obhájce titulu Španělsko. De Gryse, účastník MS 1990 a 1994, sáhl do osudí a už tam bylo.

„Přesný opak – to nejhorší!“ posteskl si Neumann. A rovněž z koše odstavených přišla rána: nebezpečné Chorvatsko. „Při dvanácti účastnících si sice můžete teoreticky vybírat, ale většinou to není nic platné,“ přijal nakonec tuto výzvu.

Na první pohled to vypadá, že o druhém postupujícím ze skupiny (ze tří jdou dva) se rozhodne v souboji s Chorvaty. Španělé jsou totiž výkonnostně jinde. „Nechci, aby měli hráči v hlavách, že se všechno rozhodne proti Chorvatům, ale asi to tak bude,“ připustil Neumann. Ale ani ostrého souboje s mistry Evropy se nebrání. „Jednou ten den přijde, že porazíme Španěly,“ předpovídal. „I když ještě tato chvále na evropském šampionátu nastat nemusí,“ vrátil se do reality.

Stejného názoru je předseda komise futsalu Otakar Mestek. „Přes velmi těžký los naše cíle zůstávají stejné – postup ze skupiny. Pak se už uvidí,“ oprášil předsevzetí, s nímž jde český futsalový reprezentační tým do každého šampionátu.

Do belgického jakbysmet.

Los ME
Skupina A: Belgie, Rumunsko, Ukrajina
Skupina B : Rusko, Portugalsko, Nizozemsko
Skupina C : Itálie, Ázerbájdžán, Slovinsko
Skupina D : Španělsko, ČR, Chorvatsko

Program českého týmu:
31. ledna Chorvatsko
2. února Španělsko

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud