13. prosince 2015 • 18:07

Sbohem, mistrovství světa! Futsalisté padli se Slovinci a přišli o baráž

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté ve třetím utkání kvalifikace mistrovství světa podlehli Slovinsku 2:3 a nepostoupili do baráže o účast na turnaji v Kolumbii. Domácí reprezentanti v chomutovské skupině porazili jen Francii a obsadili třetí místo za Kazachstánem a Slovinskem. Na světovém šampionátu budou chybět poprvé od roku 2000.



Michal Seidler v úvodu trefil tyč a v deváté minutě otevřeli skóre hosté, když Rok Mordej zakončil rychlý protiútok do prázdné branky. O pět minut později po podobné akci zvýšil slovinský kapitán Igor Osredkar.

V předposlední minutě první půle snížil z penalty Michal Mareš, který krátce po změně stran i vyrovnal. Jenže v 26. minutě se podruhé v zápase trefil také Osredkar. V závěru utkání měl domácí tým velký tlak, ale na kýženou remízu, která by mu zaručila baráž, nedosáhl.

„Rozhodl fakt, že jsme dostali góly po vlastních chybách. Pokaždé jsme šli do útoku a Slovinci nás trestali z brejku. V několika šancích soupeře nás podržel brankář Libor Gerčák. Příčina všeho byla, že jsme dostávali zbytečné góly,“ konstatoval trenér českého týmu Vlastimil Bartošek.

Poprvé v historii bude Česká republika chybět na mistrovství světa. „Moc nás to mrzí, ale nedá se nic dělat. Komplikace před únorovým závěrečným turnajem EURO to není. Máme dostatečně zkušený tým. Kluci se oklepou a na Evropu pojedeme s čistou hlavou,“ slíbil trenér Bartošek.

Kvalifikace futsalistů o postup na MS - 5. skupina v Chomutově:
Slovinsko - ČR 3:2 (2:1)
Branky:
14. a 26. Osredkar, 9. R. Mordej - 19. z pen. a 22. M. Mareš.
Sestava ČR: Gerčák (Vahala) - Kovács, Záruba, Seidler, Belej - Cupák, R. Mareš, M. Mareš, Rešetár - Novotný, Hrubý, Holý, Sláma. Trenér: Bartošek.

Francie - Kazachstán 2:4 (1:2)

Konečná tabulka:
1. Kazachstán 3 2 1 0 9:5 7
2. Slovinsko 3 1 2 0 7:6 5
3. ČR 3 1 0 2 6:8 3
4. Francie 3 0 1 2 6:9 1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud