5. února 2016 • 22:57

Futsalisté na úvod ME prohráli. V neděli musí porazit Itálii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté vstoupili do mistrovství Evropy porážkou 5:6 s Ázerbájdžánem a pro postup ze skupiny D musejí v neděli porazit obhájce titulu Itálii. Svěřenci Tomáše Neumanna v dramatickém zápase v Bělehradu přišli o remízu až v poslední minutě.



"Bohužel, musím to nazvat pravým jménem, svou vlastní blbostí jsme ten zápas prohráli. Jinak to nemohu říct. Kluků je mi strašně líto. Věděli jsme, co máme hrát. Také jsme to hráli. Bohužel, neproměňovali jsme šance, ale byli jsme do poslední chvíle trpěliví," řekl trenér Neumann v tiskové zprávě.

Po úvodním břevnu Seidlera přišly chvíle Ázerbájdžánu, za který se během dvou minut prosadili kapitán Farzalijev a Borisov. Po kontaktním gólu Záruby zvýšil De Araujo na 3:1.

Neumannův tým dokázal ztrátu dotáhnout díky Holému a kapitánovi Rešetárovi, ale další šance nevyužil. Ázerbájdžánci těsně před pauzou díky Eduardovi skórovali počtvrté.

"Zbytečně jsme ztráceli míče a nezavírali jsme prostředek hřiště. Začátek utkání byl z naší strany nervózní, ale pak jsme se zvedli a začali jsme hrát náš futsal," konstatoval reprezentační kouč.

Češi, kteří v první půli soupeře výrazně přestříleli a třikrát trefili brankovou konstrukci, začali druhou část vyrovnávací trefou Novotného. Východoevropanům vrátil náskok další naturalizovaný Brazilec Augusto, v 31. minutě však znovu srovnal Kovács.

Při závěrečné ázerbájdžánské hře bez brankáře české mužstvo dlouho odolávalo, jenže 40 vteřin před koncem Rafael rozhodl o těsné výhře. "Vše rozhodla tragická chyba při power play, na kterou jsme se připravovali dva tréninky. Celou minutu a půl jsme bránili bez problémů, věděli jsme, co soupeř bude hrát, ale po neuvěřitelné chybě jednoho našeho hráče jsme inkasovali," zlobil se Neumann.

Pokud čeští futsalisté v nedělním zápase od 21 hodin nad Italy zvítězí, postoupí společně s nimi do čtvrtfinále. Měli by totiž lepší skóre než Ázerbájdžán, který na úvod podlehl úřadujícímu mistrovi 0:3.

"Na Itálii se musíme připravit a pokusit se o nemožné. Italové tady opět hrají vynikající futsal a poměrně bez problémů porazili Ázerbájdžán. My to musíme zkusit a soupeře překvapit," dodal Neumann.

Mistrovství Evropy futsalistů v Bělehradě:

Skupina D:

Ázerbájdžán - ČR 6:5 (4:3)

Branky: 6. Farzalijev, 7. Borisov, 12. De Araujo, 20. Eduardo, 27. Augusto, 40. Rafael - 10. Záruba, 12. Holý, 16. Rešetár, 24. Novotný, 31. Kovács.

Sestava ČR: Gerčák (Vahala) - Holý, Janovský, Záruba, Rešetár - Cupák, Novotný, Hrubý, Kovács, Koudelka, Slováček, Seidler. Trenér: Neumann.

Skupina C:

Kazachstán - Chorvatsko 4:2 (3:1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud