28. října 2018 • 20:31

Futsalová repre uspěla na turnaji ve Finsku. Bodovala i s vicemistry světa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace sehrála ve Finsku přípravný turnaj, který se jí náramně povedl. Dvě výhry a remíza se silným Ruskem znamenaly konečné druhé místo. Od prvenství dělil Čechy jen horší počet vstřelených branek, než měli právě vicemistři světa Rusové. 



Na úvod turnaje zdolali čeští reprezentanti Dánsko 9:0. V dresu soupeře se na palubovce objevilo i několik hráčů, kteří zasáhli do fotbalového utkání Dánska se Slovenskem v Lize národů.

Do následného zápasu s Ruskem tak šli Češi v dobré náladě. Vyrovnaný zápas nakonec skončil remízou 5:5. Český tým bodoval s Rusy poprvé od roku 2004. „Věděli jsme, že hrajeme proti vicemistrům světa. Byli jsme více než důstojným soupeřem. Nebýt hloupých chyb, tak jsme vyhráli,“ upozornil trenér Tomáš Neumann.

Na závěr turnaje dokázal český tým porazit domácí Finsko 4:1. „V prvním poločase jsme šli do vedení, i když měl soupeř daleko více šancí. Libor Gerčák nás několikrát podržel a byl klíčovým hráčem. Asi nezaslouženě jsme vedli. Jeden z ruských rozhodčích trochu na dálku pomáhal svému týmu. Některé výroky byly až nepochopitelné, což se ukázalo ke konci zápasu, kdy Michal Kovács kopal desítku, dal gól, ale hlavní rozhodčí ho po námitkách finské lavičky neuznal. To mě zarazilo,“ nechápal český reprezentant Tomáš Koudelka.

Nakonec Češi skončili o skóre druzí. I kvůli neuznané desítce, jen proto, že nastříleli méně branek než Rusko. „Nemáme se za co stydět. První zápas s Dánskem, ve vší úctě, jsme měli pod kontrolou. Dánové nehráli úplně futsal, byli spíše fotbaloví, ale i takové zápasy se musí zvládnout. Na Rusy jsme se těšili. Rozdali jsme si to s nimi ve vyrovnaném duelu. Šlo o skvělou zkušenost. Na poslední zápas jsem čekal více fanoušků, což mě trochu zklamalo. Jinak můžeme turnaj hodnotit pozitivně. Souboj o první místo jsme měli ve svých rukách. Měli jsme na vítězství, ale druhé místo je také pěkné," ohlédl se za turnajem Koudelka. 

Dánsko – Česká republika 0:9 (0:6)
Branky: 1. Slováček, 3. Záruba, 3. Kovács, 10. Drozd D., 13. Slováček, 16. Záruba, 23. Mareš, 27. Kovács, 35. Slováček. 

Česká republika – Rusko 5:5 (3:3)
Branky: 4. Slováček, 13. Seidler, 20. D. Drozd, 32. Holý, 40. D. Drozd - 8. Kudzijev, 18. Ponkratov, 20. Kudzijev, 21. Asadov, 30. Orlov. 

Finsko – Česká republika 1:4 (0:2)
Branky: 35. Hosio - 6. Vnuk, 17. vlastní, 39. Holý, 40. Seidler. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud