4. prosince 2021 • 19:53

Plzeň se v LM rvala s Barcelonou statečně, ale padla 1:3 a končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Plzně v posledním třetím utkání elitní fáze Ligy mistrů a přímém souboji o vítězství ve skupině C doma podlehli Barceloně 1:3. Jediný gól českých šampionů vstřelil Tomáš Vnuk, který si dal i vlastní branku. Katalánský favorit neztratil ani bod a podle očekávání postoupil do závěrečného turnaje Final Four.



Barceloně zařídil vedení ve čtvrté minutě Brazilec Ferrao, nejlepší futsalista světa za poslední dva roky. Domácí ve zbytku prvního poločasu drželi s trojnásobným vítězem Ligy mistrů krok, slibné šance však neproměnili.

Po změn stran se hosté dostali do vedení 3:0, když se v rychlém sledu trefili Vnuk do vlastní branky a Matheus. Po Seidlerově tyčce ve 30. minutě Vnuk z power play skóroval i na druhé straně. „Barca“ chvílemi byla pod tlakem Západočechů, ale větší drama už nepřipustila.

„Lepší by bylo asi dva góly, nebo 1+1. Bohužel i vlastní góly ke sportu patří. Nevím, kdy jsem si ho dal naposled. Bohužel přišel smolně na 2:0, kdy se to asi zlomilo,“ řekl Vnuk v nahrávce pro média.

„Šance byly, ale nedokopli jsme to. Michal Holý z čáry nedal, dvakrát to tam vychytali hráči na čáře. Něco byla improvizace a vůbec jsme nečekali, že nám to vyjde. Ale bohužel, taková je realita. Barcelona je ještě o level výš, možná o dva,“ doplnil osmadvacetiletý reprezentant.

Plzeňští po úvodním vítězství 6:3 nad belgickým týmem Halle-Gooik a následné porážce 2:3 se slovinským Dobovcem obsadili ve skupině druhé místo. „Hlavy musíme mít každý zápas stejně nastavené. Jenom my sami dokážeme zase vyhrát ligu a kvalifikovat se do Ligy mistrů,“ dodal Vnuk.

Elitní fáze futsalové Ligy mistrů - skupina C:

Plzeň - Barcelona 1:3 (0:1)
Branky: 30. Vnuk - 4. Ferrao, 24. vlastní Vnuk, 25. Matheus.

Dobovec - Halle-Gooik 1:4 (0:2)

Konečná tabulka:

1. Barcelona 3 3 0 0 19:7 9
2. Plzeň 3 1 0 2 9:9 3
3. Halle-Gooik 3 1 0 2 11:15 3
4. Dobovec 3 1 0 2 6:14 3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud