9. června 2012 • 14:51

Naděje na šampionát žije, Češi podlehli v Rusku pouze o gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři prohráli úvodní zápas o postup na mistrovství světa s Ruskem v Astrachani těsně 22:23, v poločase o jeden gól vedli (12:11). Odveta se uskuteční za týden v Pardubicích.



Čeští házenkáři toužili uhrát solidní výsledek pro odvetu, což se jim podařilo. V brance od začátku zářil Petr Štochl a dobře fungující obrana nedávala Rusům mnoho příležitostí převzít iniciativu.

V české sestavě nechyběl po zdravotních problémech jeden z nejlepších házenkářů světa Filip Jícha, na něhož hráli Rusové poloosobní obranu. Skóre bylo vyrovnané od prvních minut, žádný z týmů se nevzdálil na víc než dvoubrankový rozdíl.

Do šaten šli s nejmenším možným náskokem svěřenci Martina Liptáka, jenže domácí brzy skóre otočili a vedli prakticky až do konce. Sedm sekund před koncem měli čeští házenkáři poslední šanci vyrovnat, jenže střela v síti neskončila.

Odveta v pardubické ČEZ Areně začne v sobotu v 16:00. Šampionát bude hostit v lednu Španělsko, z 24 účastníků je zatím jistých jedenáct.

Z Evropy doplní pořádající celek, obhájce titulu Francouze a trojici medailistů z letošního ME Dánsko, Srbsko a Chorvatsko ještě devět týmů.

Rusko - ČR 23:22 (11:12)
Branky a sestava ČR: P. Štochl, Mrkva - Horák 7, Jícha 5, Nocar 4, Řezníček 2, Filip 1, Číp 1, Mráz 1, Kubeš 1, M. Prachař, M. Hrstka, Stehlík, Vraný, Juříček, Motl. Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba Chorv.). Diváci: 4000.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud