Michal Koštuřík
16. června 2013 • 16:30

Náš postup není pro funkcionáře, pro ně nehrajeme, zlobil se Jícha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sfoukli Černou Horu, vyřadili Němce a slaví postup! Filip Jícha a jeho házenkářští kumpáni si v lednu zahrají v Dánsku na evropském šampionátu.
V rozhodující bitvě rozbili Černohorce 30:25 a ovládli kvalifikační skupinu 2. Tohle všechno by mělo znamenat, že trenéři Vladimír Haber a Jaroslav Hudeček u týmu zůstanou. „Bylo by kruté, kdybychom skončili,“ uvedl Hudeček.



To bylo slávy! Házenkáři si po pokoření Černé Hory užívali přímo na ploše brněnské haly s fanoušky, hlavně hvězdný Jícha byl v jednom kole. Jenže…V duších triumfátorů se uhnízdila hořkost, kterou slovně vyjevil kapitán.

„Jsem extrémně šťastný za mužstvo, ale ne za ty, co nám házeli klacky pod nohy. Pro ty funkcionáře to rozhodně není,“ prohlásil Jícha. Jak to myslel? Házenkářští profíci jsou naštvaní, že se o ně svaz nedostatečně stará.

Podmínky k práci prý pořád nemají na odpovídající úrovni, což se může projevovat i na hřišti. Jde o zdánlivé drobnosti jako je jídlo na hotelu či během cestování na zápasy.

„Pro tyhle lidi nehrajeme,“ rýpnul si respektovaný Jícha, jenž vybízí házenkářské hnutí, ať v letních volbách zvolí do svého čela schopné a jazykově vybavené funkcionáře. Stávající generalita nemá u elitního celku důvěru. Proč? Poslední renonc přišel minulý týden.

Hráčům byl údajně odepřen nákup jídla za svazové peníze během dlouhé cesty do Izraele ke středeční kvalifikaci. Urostlí borci tak od časného rána až do pozdního večera hladověli.

„Deset nebo dvacet eur na hlavu je prý moc. A pak vidím, jak si ti lidé koupí VIP lóži při Final Four v Kolíně nad Rýnem. To jsou nesrovnatelné položky. Je to tragické, smutné…Nedokážu to respektovat,“ zlobil se Jícha. „Těm lidem jsem to nepřál,“ dodal.

Pivot David Juříček nechtěl bezprostředně po vítězném utkání kazit atmosféru negativními hláškami. Ovšem s kapitánem na každý pád souhlasí.

„Řeknu to trošku egoisticky: já hraju házenou pro sebe, pro dobrý pocit z týmu, když se vyhrává. To je to základní, co mě zajímá. Nenechám si tím kazit radost z tohoto úspěchu,“ uvedl s tím, že i jeho tyhle nedostatky dokážou vytočit. A otrávit den.

„Myslím, že bychom měli dát mladým signál, že jsou na české poměry ve výjimečném výběru a že by se k nim ostatní měli podle toho chovat. Aby měli chuť sem jezdit a nepostrádali motivaci. To je podle mě důležité, ale zatím to podle mě úplně nefunguje,“ přidal se k Jíchovi.

Na konci měsíce mají proběhnout nové volby, v čele svazu s určitostí po letech skončí Jaroslav Chvalný, nejistá je také budoucnost předsedy reprezentační komise Tomáše Bártka. To mohou být ti, kterým reprezentanti nemohou přijít na jméno.

Jejich nástupci rozhodnou o obsazení trenérských pozici. Původně provizorní duo Haber-Hudeček se ale osvědčilo a mělo by pokračovat. Stačí, když svaz po postupu uplatní opci.

„Dostali jsme za úkol postoupit a zapracovat do kádru mladé, což se dřív nedělalo. To všechno jsme splnili,“ zdůraznil Hudeček, jenž si přeje dostat k podpisu delší kontrakt.

Stejný názor má Haber. „Nechceme to brát tak, že jsme přišli k nějaké práci a teď půjdeme od ní, i když jsme ji začali dobře,“ dodal druhý z trenérů.

Roman Bečvář v útočné činnosti
Roman Bečvář v útočné činnosti

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud