Ivo Pospíšil
5. června 2014 • 15:03

Není fit ani odpočatý. Jícha ale bude hrát, říká před bojem o MS Haber

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má být hlavním klíčem, jak se dostat přes těžkého soupeře až na mistrovství světa. Po náročném klubovém programu je však unavený a není ani zcela zdravotní fit. „Je to tak, nebudeme si nic předstírat. Důležité ale je, že chce hrát a bude hrát,“ říká trenér Vladimír Haber o startu Filipa Jíchy do dvojzápasu se Srbskem. První duel je na plánu v sobotu.



Zatímco ostatní trénovali na klíčový dvojzápas o postup na mistrovství světa, on bojoval s Kielem ve finále Ligy mistrů. A když to skončilo, Filip Jícha hlásil: Nejsem úplně zdravotně fit.

„Připojil se k nám dodatečně. Jednak proto, že měl klubové povinnosti i proto, že měl zdravotní problémy,“ přiznal trenér Vladimír Haber. „Jeho zranění vyžadovalo speciální péči a nechtěli jsme do toho zasahovat. Myslím, že se o něj postarali dobře. Do Srbska s námi odjede,“ vzkázal.

Jíchova účast, coby hlavní opory je pro naději na postup klíčová. „Nebudeme si nic předstírat, ale je důležité že chce hrát a hrát bude. Zdravotní stav mu to dovoluje a doufám, že bude oporou jako v minulosti,“ doplnil Haber.

Česko na MS nebylo od roku 2007 a od té doby má za sebou v boji o účast na světovém šampionátu tři neúspěšné kvalifikace. I proto bude chtít letos černou sérii zlomit.

„V atmosféře týmu jsem cítil, že si každý uvědomuje důležitost tohoto dvouutkání. Cítíme potřebu a chuť tam být,“ říká i brankář Petr Štochl. „Srbsko je soupeř ze světové špičky a ty dvojzápasy budou těžké. Ale udělali jsme maximum, abychom se o to porvali,“ míní.

I sám trenér Vladimír Haber uznává, že jeho svěřenci jdou do boje v pozici outsidera. O to se však pro něj i hráče nabízí možnost překvapit.

„Každý je k poražení. Srbsko je hodně silný soupeř a i když jim někdo vypadne, mají za něj hned rovnocennou náhradu. Srbové jsou favoritem, ale jsme po třech porážkách v kvalifikaci na řadě, abychom to utnuli,“ míní trenér, pro něhož je tento dvojzápas i rozlučkou s pozicí reprezentačního kouče. „Stoprocentně je pro mě motivace zakončit to úspěšně.“



Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud