12. října 2022 • 20:25

Skvělý vstup do boje o ME. Házenkáři přejeli Estonsko

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hladkým vítězstvím vstoupili čeští házenkáři do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024. Svěřenci Xaviera Sabatého porazili v Porubě tým Estonska 31:23. Nejlepším střelcem byl s šesti zásahy Matěj Klíma. Pěti góly přispěl Jakub Hrstka.



První půli vyhrál český tým o čtyři branky, ve druhém poločase několikrát v brankovišti zazářil Tomáš Mrkva a náskok se povedlo zdvojnásobit. „Začátek byl z naší strany kostrbatý, chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa. Do druhého poločasu jsme už nastoupili, jak jsme chtěli, a výsledek plus osm odpovídá,“ řekl do kamery ČT gólman bundesligového Kielu.

V druhém utkání skupiny nastoupí reprezentanti v neděli v Izraeli (14.00), zbylým soupeřem bude Island. „Čeká nás kvalitativně lepší soupeř, navíc na domácí půdě. Musíme na Izrael vletět od začátku, ne až od druhého poločasu,“ nabádal Mrkva.

Na ME do Německa postoupí z každé čtyřčlenné skupiny dva týmy a doplní je čtveřice nejlepších mužstev z třetích míst.

Česko-Estonsko 31:23 (17:13)

Sestava a branky: Mrkva 1, Mizera - Hrstka 5, Piroch 3, Kašpárek 2, Reichl 2, Babák 1, Vančo, Havran 1, Harabiš 3, Klíma 6, V. Patzel 4, Douda 1, Zeman, Chmelík 2, Franc.

Rozhodčí: Sniurevicius, Grigalionis (oba Litva). Sedmimetrové hody: 3/3 - 3/2. Vyloučení: 4:7. Diváci: 3500.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud