20. května 2023 • 19:47

Házenkářky Slavie ukončily nadvládu Mostu a slaví celkově desátý titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Slavie Praha ukončily ve finále českého play off interligy s Mostem dlouholetou domácí nadvládu Baníku a po remíze 24:24 v odvetě získaly osmý titul v samostatné historii a desátý celkově. Z úvodního duelu si přivezly šestigólový náskok, který i díky skvělému výkonu brankářky Petry Kudláčkové udržely.



Most, který útočil na desátý titul v řadě, vedl po první půli 10:8. Po změně stran Černí andělé zvýšili náskok na čtyři branky, ale víc už manko nesmazaly. Slávistky se přes řadu nepřesností dokázaly vypořádat s vysunutou obranou soupeře a vyrovnat.

Ve dvojnásobném oslabení se Pražanky dokonce poprvé ve druhém poločase dostaly do vedení 20:19. Poté už si svěřenkyně trenéra Jana Salače, kterého od příští sezony nahradí Daniel Čurda, náskok z úvodního finále v Praze s přehledem pohlídaly.

„Rozhodl první zápas u nás na Slavii, ve kterém jsme předvedly hru, jakou jsme nepředvedly celou sezonu. Dnes jsme si nechaly náskok trochu utéct, ale prostě jsme chtěly. My bychom tu dnes trhaly parkety a radši tu umřely, než aby si desátý titul odnesl Most,“ řekla České televizi Kudláčková, která se před sezonou vrátila do Slavie po čtyřech letech v zahraničí.

Nejlepší střelkyní Slavie byla Julie Franková se šesti góly. Domácím nepomohlo ani jedenáct branek kanonýrky Charlotte Cholevové, jež Most stejně jako několik dalších hráček opustí.

„Rozhodl první zápas na Slavii, který byl nejhorší, který jsem tu zažila,“ uvedla Cholevová. „Tahle sezona mně osobně dala nejvíc zkušeností. Bohužel to jinak byla sezona na nic, protože se v ní pokazilo, co mohlo. Měly jsme hodně zraněných, takže jsme rády, že máme aspoň druhé místo,“ dodala reprezentační spojka.

Slávistky slaví titul po 13 letech. Od roku 2010 byly sedmkrát ve finále, ale ani jednou neuspěly, z toho šestkrát prohrály s Mostem. Baník od roku 2013 dominoval, v roce 2020 se kvůli pandemii koronaviru o titul nehrálo.

Most - Slavia Praha 24:24 (10:8)
Nejvíce branek: Cholevová 11/3, Stříšková 5/1, Šponeová a Mikulášková po 2 - Franková 6, Holeňáková 4, Vostárková a Jestříbková po 3. První zápas 26:32, titul získala Slavia.

Konečné pořadí:
1. Slavia Praha,
2. Most,
3. Olomouc,
4. Písek,
5. Kynžvart,
6. Plzeň,
7. Zlín,
8. Poruba.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud