Marek Stodůlka
8. května 2021 • 14:59

UFC Vegas 26: Slováka Kleina čeká druhý zápas, přijde další K.O.?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemské MMA opět v akci. Na turnaji UFC Vegas 26 se představí slovenský bojovník Ľudovít Klein. Po skvělém debutu nastoupí ve druhém souboji pod nejslavnější ligou proti Michaelu Trizanovi. Slovákovi se na rozdíl od premiéry, v níž zápas přijal na poslední chvíli, podařilo splnit váhový limit. Vysílá stanice Premier Sport od 23:55.



Karta dnešního UFC turnaje nevypadá pro české diváky na první pohled tak zajímavě jako ta předešlá. Souboj Jiřího Procházky s Dominickem Reyesem byl prozatím vrcholem domácího MMA. I tak se ale na turnaji, který ukončuje zápas Michelle Watersonové s Marinou Rodriguezovou, objeví dvě známé tváře. Bývalý bijec asociace Oktagon Ľudovít Klein s trenérem Attilou Véghen.

Svěřenec trnavského Spartakus Gymu zažil hořkosladkou premiéru. V prvním kole sice knockoutoval Australana Shana Younga. Za předvedený výkon si ale nemohl převzít bonus a navíc dostal nepěkný vzkaz od šampiona střední váhy Israela Adesanyi. Ten je totiž týmovým kolegou Younga a rozlítilo ho, že Klein nesplnil před zápasem stanovený váhový limit. Slovák bitvu přijal pár dní před jejím konáním, a tak nejspíš neměl na hubnutí dostatek času.

„Někteří frajeři si hrají na gangstery. Už jsem to říkal Danovi Whiteovi (prezident UFC). 30 procent z výplaty je málo. Zvedněte to na 90, pak vám garantuju, že se začnou snažit všichni,“ soptil Adesanya v pozápasovém rozhovoru. Klein ale tehdy uznal chybu a slíbil, že příště váhu splní, což včera dodržel.

Ľudovít Klein porazil Novozélanďana Shanea Younga už v prvním kole.
Ľudovít Klein porazil Novozélanďana Shanea Younga už v prvním kole.

Jeho soupeřem bude Američan Michael Trizano. Devětadvacetiletý zápasník s bilancí osmi vítězství a jediné porážky, kterou si připsal v posledním souboji. Ve druhém kole jej v květnu 2019 uškrtil Grant Dawson, od té doby Trizano nebojoval, což by mohlo nahrávat Kleinovi. Slovák totiž od Trizanova posledního střetu bojoval čtyřikrát.

A co víc, všechny čtyři zápasy vyhrál, ba dokonce ukončil knockoutem. Naposledy se zmiňovaným Youngem, kterého už po minutě trefil svým obávaným highkickem a práci poté dokonal údery na zemi. V Americe se začíná mluvit o tom, že právě rodák z Nových Zámků by mohl být další vycházející hvězdou pérové váhy.

Hlavním soubojem večera měl být návrat bývalého šampiona bantamové divize T.J. Dillashawa, jemuž skončil dvouletý trest za užívání nepovolených látek (EPO). Měl se střetnout s Corym Sandhagenem, ale zranil se, pozici ukončujícího duelu tak na sebe převzaly ženy. Marina Rodriguezová z Brazílie se pokusí překonat americkou veteránku Michelle Watersonovou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud