6. února 2012 • 18:09

Mistr světa Vettel u nového Red Bullu: Dominanci nečekám

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci formule 1 se dočkali. Po McLarenu a Ferrari představila v pondělí svůj monopost do nadcházející sezony i stáj Red Bull. Bez foukaných difuzorů a s novým stupňovitým nosem „Bude to zajímavý rok. Myslím, že boj o titul bude letos napínavější než vloni,“ předvídal po prezentaci nového stroje RB8 úřadující mistr světa Sebastian Vettel.



Vloni vyhrál titul o propastných 122 bodů. O více jak čtyři vítězné závody. I letos bude Sebastian Vettel největším favoritem na mistrovský titul. Jenže…
„Buďme upřímní, nečekám, že bychom mohli zopakovat to samé co vloni,“ řekl Sebastian Vettel po virtuálním představování nového monopostu RB8 na internetu.

„Minulý rok byl mimořádný a byla by chyba si myslet, že se můžeme znovu dostat hned od počátku do vedení a pak ho jen zvyšovat. Překvapilo by mě, kdyby se to mělo opakovat,“ doplnil nejmladší dvojnásobný mistr světa.

Zní to všelijak. Jen ne jako radost. Red Bull totiž musel odepsat kvůli novým pravidlům foukané difuzory, tedy technologii, kdy výfukové plyny směřovaly na zadní křídlo a zvyšovaly přítlak vozu. Namísto nich přišla další povinnost, stupňovitý nos, kvůli maximální výšce přední části vozu.

„Když se ale podíváme na ostatní auta, není tam moc prostoru najít nějaký rozdíl. Doufáme, že náš monopost bude lepší, ale je to těžké. Všechny vozy jsou si hodně podobné, tudíž ztráty na trati budou určitě menší, než tomu tak bylo vloni,“ dodal Vettel.

Jak rychlý nový Red Bull bude, poznají v týmu už v úterý na prvním testu ve španělském Jerezu.

Sebastian Vettel si v Indii připsal jedenácté vítězství v sezoně
Sebastian Vettel si v Indii připsal jedenácté vítězství v sezoně




Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud