10. října 2012 • 17:40

Pilotka F1 přišla při nehodě o oko: Pohled do zrcadla byl děsivý, říká Villotaová

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od hrůzné havárie pilotky formule 1 Marie de Villota (32) uběhly tři měsíce. Nyní se Španělka poprvé ukázala a promluvila o svém utrpení.



Prvně testovala monopost stáje Marrusia z formule 1 a hned to skončilo tragédií, když vlétla s vozem do nákladové plošiny kamionu. Po srážce měla frakturu lebky a přišla o pravé oko.

Nehodu si pamatuje
„Od té události mám bolesti hlavy, u kterých se neví, jak dlouho budou trvat. Možná roky,“ řekla Maria pro magazín Hola a nechala se na obálce vyfotit s páskou přes oko.Je znát i změna vizáže. Nyní má kratší vlasy a v hlavě se jí neustále promítá, co se tehdy stalo. „Pamatuji si vše, dokonce i moment nárazu.“

Když se viděla, zděsila se
Nejhorší pro ni byly první dny v nemocnici. „Na začátku mi oko zakrývali, abych to neviděla. Pak jsem se na sebe podívala do zrcadla. Měla jsem na tváři 140 černých stehů, vypadaly jako lodní provaz, a přišla jsem o oko. Byla jsem vyděšená,“ prozradila Maria.

Pilotka však nepřišla jen o oko. „Musím hodně ovládat své úsilí kvůli tlaku v lebce. Ztratila jsem čich a chuť. Teď mám ráda věci s velmi silnou chutí,“ tvrdí De Villota a přemýšlí, že by i přes nehodu u závodění zůstala.

„V USA jsou jezdci, kteří ztratili oko a pořád mají licenci. Pravda je, že přijdete o prostorové vnímání. Uvidíme.“

Pilotka Marussie de Villotaová se podepisuje fanouškům
Pilotka Marussie de Villotaová se podepisuje fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud