21. června 2015 • 15:05

Ošklivá nehoda! Alonso přistál na Räikkönenovi, komisař unikl o vlásek

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tohle bylo opravdu o fous. Sotva se v Rakousku rozjela Velká cena šampionátu formule 1, musel na trať vyjet safety car. V jedné z úvodních zatáček se střetli Kimi Räikkönen s Fernandem Alonsem, Španělův mclaren vylétl na předek finského pilota. Jen se štěstím kolizi unikl traťový komisař, který stál kousek od místa nehody.



Bídná forma těchto dvou zkušených jezdců vygradovala vzájemnou kolizí hned v prvním kole závodu. Vůz Räikkönena se z ničeho nic dostal do rotace, narazil do Alonsa a nabral ho na své přední křídlo. Následoval náraz do bariéry, po kterém se oba vozy ještě chvíli posouvaly dál.

Velké štěstí měl traťový komisař, který stál jen pár metrů od místa, kde Alonso s Räikkönenem vlétli mimo trať a narazili do sebe. Jak Räikkönenovo ferrari, tak i Alonsův mclaren byly značně pochroumány. Závod musel být na několik kol přerušen, než se mohlo pokračovat dál.

Příčinou kolize prý nebyl vzájemný kontakt. "V docela velké rychlosti se mi protočila kola. Sklouzl jsem na stranu a vlastně ani nevím, co se stalo," řekl Räikkönen.

Trápení těchto dvou velkých jmen ve světě F1 pokračuje. Alonsovi se nedařilo už v minulé VC Kanady, kde závod také nedokončil. V Rakousku tomu nebylo jinak. Nejdříve v kvalifikaci ztratil 25 míst na startu kvůli nasazení pátého motoru a předčasné výměně převodovky.

Räikkönen zase musel skousnout velmi krutý výsledek v kvalifikaci. Z první části překvapivě nepostoupil a v následném rozhovoru s novináři byl velmi naštvaný.

Nehoda vypadala na první pohled dost ošklivě.
Nehoda vypadala na první pohled dost ošklivě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud