23. června 2017 • 17:30

Verstappen zaválel, ovládl první tréninky na VC Ázerbájdžánu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První den tréninků na Velkou cenu Ázerbájdžánu formule 1 ovládl Max Verstappen z Red Bullu. V dopoledním úvodním programu o půl sekundy porazil týmového kolegu Daniela Ricciarda, odpoledne ještě zrychlil a o desetinu sekundy předčil Valtteriho Bottase z Mercedesu. Den plný karambolů pak symbolicky uzavřel havárií.



Okruh v Baku potvrdil, že kombinace rychlých rovinek a ostrých zatáček dělá stejně jako při loňské premiéře v seriálu jezdcům problémy. Řada pilotů na trati bojovala s přilnavostí a často si museli pomoci výjezdem skrz únikovou zónu. Bottas, který loni v Baku zaznamenal s rychlostí 378 km/h rekord formule, v ranním tréninku jen o vlásek unikl nehodě.

Verstappen situaci v závěru dne nezvládl a zhruba půl minuty před koncem druhého tréninku skončil v bariéře. Z vozu ale okamžitě vylezl a kontroloval, jak moc monopost poškodil.

Štěstí neměl ani Sergio Pérez, který ráno po nárazu do bariéry přišel o pravé zadní kolo a poškodil přední. Trénink musel být kvůli jeho havárii přerušen. Mechanici Force India ale stihli vůz během pauzy opravit a mexický pilot odpoledne zajel sedmý čas.

V prvním tréninku patřilo třetí místo vedoucímu jezdci mistrovství světa Sebastianu Vettelovi z Ferrari, odpoledne si pohoršil na pátou pozici. Jeho pronásledovatel Lewis Hamilton z Mercedesu obsadil dopoledne páté místo, když doplatil na rušný provoz na trati, ve druhé části tréninku byl až desátý.

Výsledky tréninků na Velkou cenu Ázerbájdžánu:

1. trénink: 1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:44,410, 2. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,470, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,557, 4. Pérez (Mex./Force India) -0,988, 5. Hamilton (Brit./Mercedes) -1,087, 6. Bottas (Fin./Mercedes) -1,327.

2. trénink: 1. Verstappen 1:43,362, 2. Bottas -0,100, 3. Ricciardo -0,111, 4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,127, 5. Vettel -0,253, 6. Stroll (Kan./Williams) -0,751.

Segio Pérez přidělal svému zaměstnavateli trochu práce
Segio Pérez přidělal svému zaměstnavateli trochu práce

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud