8. dubna 2018 • 21:48

Bezcitný Räikkönen? Mechanikovi zlomil nohu, pak víc litoval závodu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv se po dvou úvodních triumfech Sebastiana Vettela může zdát, že na startu nové sezony jde ve Ferrari vše podle plánu, po Velké ceně Bahrajnu stáj řeší velkou nepříjemnost. Finský pilot Kimi Räikkönen při výměně pneumatik vyjel z boxů dříve a odnesl to týmový mechanik, který utrpěl zlomeninu holenní i lýtkové kosti.



Vše se odehrálo v 36. kole, kdy se Räikkönen stavil v boxech na výměnu pneumatik. Finský pilot sice dostal pokyn k výjezdu z boxů, ale neměl dobře připevněné levé zadní kolo a navíc přejel nohu mechanikovi.

O pár chvil později dokonce musel závod ukončit na třetí pozici, jelikož špatně upevněné kolo ho dál nepustilo.

VIDEO | Räikkönen při výjezdu z boxu přejel mechanikovi nohu

Po skončení VC však všechny zaskočil svým vyjádřením, když dostal své přezdívky „Iceman“ v překladu „Ledový muž“. Zdálo se, že víc než zraněného mechanika, který trpěl obrovskou bolestí v obležení ostatních kolegů, lituje ztraceného závodu.

„Dostal jsem zelenou, tak jsem se rozjel. To je moje práce. Nemůžu vidět, co se děje za mnou a bohužel jsem ho zranil. Nevím, jak je na tom, snad bude brzy v pořádku. Každopádně nejsem rád, že jsme nedokončili závod," řekl Räikkönen.

Stájoví mechanici svoji náplň tvrdě trénují. Podstupují denní dril a dokonce i oni musí povinně chodit do posilovny, aby měli fyzickou výdrž. Stačí však jedna chyba i v tak propracovaném systému komunikace a neštěstí při zastávce v boxech je na světě.

Poslední podobný incident se odehrál v roce 2013 v Německu, kdy byl zraněn britský kameraman, kterého zasáhla uvolněné kolo z vozu Marka Webbera. Tehdy to naštěstí odneslo jen pár zlomených žeber a pochroumané rameno.

Kimi Räikkönen dostal zelenou k odjezdu z boxů, levé zadní kolo ale ještě nebylo připevněno
Kimi Räikkönen dostal zelenou k odjezdu z boxů, levé zadní kolo ale ještě nebylo připevněno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud