26. listopadu 2018 • 13:24

Děsivá nehoda v Abú Zabí. Dostaňte mě ven, je tu oheň, řval pilot formule 1

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další hororovou nehodu mohli na vlastní oči vidět fanoušci formule 1. V prvním kole posledního závodu sezony v Abú Zabí po kolizi s vozem Romaina Grosjeana ošklivě havaroval německý pilot Nico Hülkenberg. Ten se s vozem převrátil až do ochranné bariéry. Aby toho nebylo málo, jeho vůz po chvíli začal hořet. „Dostaňte mě ven, je tu oheň. Visím tu jako kráva,“ řval v panice do vysílačky. Oheň se naštěstí podařilo rychle uhasit a Hülkenberga vyprostit. Podle posledních informacích by měl být v pořádku, propustili ho už z nemocnice.



Je to jen pár dnů, co ošklivě havarovala pilotka Sophia Flörschová. Zatímco Němka musela podstoupit jedenáctihodinovou operaci a zranila několik dalších lidí, havárie v Abú Zabí dopadla mnohem lépe a nehodu odnesl jen Hülkenbergův vůz.

Vše se odehrálo v deváté zatáčce prvního kola. Špatné vyhodnocení situace vyústilo v kolizi kol vozů Grosjeana a Hülkenberga, druhý jmenovaný srážku neustál a po ošklivě vypadajících přemetech skončil i s monopostem v ochranné bariéře. Vše se ještě přiostřilo, když z vozu vyšlehly plameny.

„Nebyla to zrovna příjemná situace. Na zadní straně vozu jsem měl malé barbecue, takže jsem chtěl co nejdřív vypadnout. Cítil jsem se strašně bezmocně, ale maršálové odvedli skvělou práci,“ popisoval už zklidněný pilot. „Bylo to poprvé, kdy jsem měl auto na střeše, takže jsem tam jen seděl a čekal. Zareagovali rychle,“ chválil.

Chvíli po události se ještě spekulovalo, kdo za havárii mohl a zda nebyla způsobená úmyslně. Nakonec se ukázalo, že se jednalo o čistě závodní incident a nikdo tudíž potrestaný nebude. „Strašně mě mrzí, co se stalo, ale nebylo tam žádné místo, kudy jsem mohl jet,“ vysvětloval Greosjean.

Hülkenberg ihned po nehodě odjel do nemocnice, kde se podrobil důkladnému vyšetření. Naštěstí byl však zcela v pořádku a bez zranění byl brzy propuštěn. „Jsem v pořádku, pouze zklamaný. Dlouho se připravujete, tvrdě pracujete a nakonec skončíte se zničeným vozem už v prvním kole,“ řekl německý pilot.

Děsivě vypadající nehoda Nico Hülkenberga se naštěstí obešla bez zranění.
Děsivě vypadající nehoda Nico Hülkenberga se naštěstí obešla bez zranění.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud