5. listopadu 2020 • 12:30

Smlouva pro Hamiltona? Šéf ho nechce nakazit: Minule jsme jednali 10 hodin

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový rekordman v počtu vyhraných závodů F1 Lewis Hamilton se blíží k sedmému mistrovskému titulu, ale stále nemá smlouvu na příští rok. Šéf jeho týmu Mercedes Toto Wolff chce vyjednávání nechat na moment, kdy bude v šampionátu rozhodnuto. „Bude to dlouhé, minule nám to trvalo deset hodin, ale nakonec jsme to zvládli a pak jsme si dali pizzu,“ zavzpomínal Wolff. „A taky, když s někým tak dlouho sedíte, vždycky je tady riziko nákazy COVIDEM-19,“ připomněl.



Mercedes si v neděli v Imole definitivně zajistil Pohár konstruktérů a po týmovém titulu má na dosah i ten jezdecký. Lewis Hamilton, který si připsal už 93. vítězství v F1, vede pořadí šampionátu o 85 bodů před druhým jezdcem německé stáje Valtterim Bottasem.

„Navzájem si důvěřujeme, ale fakt je, že si na vyjednávání o smlouvě musíme najít čas. Myslím ale, že mistrovský titul je teď důležitější. Je jasné, že Lewis i Valtteri se chtějí soustředit především na něj. Až to bude doma, můžeme si na to sednout,“ řekl Wolff.

„Minule nám to trvalo deset hodin a je pravda, že při tak dlouhém kontaktu je riziko nákazy COVIDEM velké. Rozhodně nechci jezdce nakazit, nejhorší by bylo, kdybychom museli vynechat závod nebo několik závodů,“ dodal.

Hamilton v neděli po 93. triumfu nečekaně mluvil o tom, že si není jistý, zda bude v F1 pokračovat. Jsou za tím však spíše Wolffovy úvahy o konci v roli šéfa týmu než obavy o osud své nové smlouvy. Podle britských médií nabídl Mercedes šestinásobnému mistru světa 120 milionů liber a tříletý kontrakt.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud