6. května 2022 • 14:05

Miami uchvátilo F1: falešný přístav, večeře s Jordanem či zvláštní helmy

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Poprvé v historii ovládnou Miami monoposty Formule 1. Pátý závod letošní sezony představuje pro všechny stáje velkou výzvu. Samotní jezdci si ovšem slunnou lokaci nesmírně pochvalují. „Je zde ohromná komunita fanoušků a kromě závodění i množství dalšího vyžití,“ je z Floridy nadšený Lewis Hamilton. Jak jezdci prožili nabitý týden, co lze čekat od samotné trati a mnoho dalšího v tradičním preview!

  • Delfíni na suchu

    Délka trati: 5,421 km
    Kol: 57
    Počet zatáček: 19
    Počet DRS zón: 3

    Městský okruh, jenž se soustředí kolem Hard Rock Stadium, domova dvojnásobných šampionů NFL Miami Dolphins, svými dispozicemi připomíná tratě v Džiddě a melbournském Albert Parku. Kombinaci rychlých, středně rychlých a pomalých zatáček, jimž dominuje 1,2 kilometru dlouhá rovinka, bude možné sledovat z hned několika netradičních míst. Jako na dlani budou mít závod diváci na střeše stadionu, z níž uvidí celou trať. Jedinečný zážitek nabízí také lanovka vedoucí přes okruh a v neposlední řadě i „marina“. V zatáčkách 6, 7 a 8 byl totiž vybudován falešný přístav pro deset lodí. Všechny jsou ovšem na suchu, když byly zasazeny do pouhé imitace vody, což vyvolalo vlnu vtípků.

  • Zážitkový týden

    Televizní pořady, sportovní utkání, reklamní akce, golf. Jezdci prožili vskutku nabitý týden již před samotným závodem. Mohli jste tak vidět George Russella na utkání play off NBA mezi Miami Heat a Philadelphií 76ers, Daniela Ricciarda na vodním skútru, Lewise Hamiltona s Tomem Bradym či jediné letošní vítěze, Maxe Verstappena a Charlese Leclerca, na návštěvě u baseballových Miami Merlins. Rozhodně největší zážitek měl ovšem Pierre Gasly z Alpha Tauri. Šestadvacetiletý Francouz totiž povečeřel se samotným Michaelem Jordanem. „Upřímně si myslím, že bych se rozbrečel,“ komentoval výjimečný zážitek svého kolegy Ricciardo.

  • Krása střídá nádheru

    Speciální závody volají po jedinečném designu, který přitáhne pozornost. Stáje se tak obyčejně vytasí s originálními kousky merchandisingu a jezdci změní vizáž svých helem. Pouze v Miami tak uvidíte Maxe Verstappena v černé přilbě, jež nahradí tradiční bíle-zlatou verzi. Naopak na barevnější kombinace vsadili Fernando Alonso a Kuan-jü Čou. Nejlepší ohlas má však jednoznačně grafický design Landa Norrise. Dvaadvacetiletý jezdec McLarenu bude jezdit v basketbalovém míči. „Zasmečováno!“ komentoval přilbu Angličan.

  • Netflix si dá ještě dvě série

    Americká internetová televize sice neprožívá zrovna vydařené období, její spolupráce s Formulí 1 to ovšem nijak neohrožuje. Populární dokumentární série Drive to Survive se tak s jistotou dočká své 5. i 6. série. „Vliv Netflixu je nezpochybnitelný. Je evidentní, že během pandemie raketově vzrostl zájem o náš sport především právě zde ve Spojených státech, ale i jinde po světě, právě díky tomuto seriálu. Pro Formuli 1 je to jen dobře,“ chválil pokračování Lewis Hamilton.

  • Zaprší?

    Prosluněný stát? Florida o víkendu zřejmě svému přízvisku nedostojí. Teploty ve stínu sice přes den atakují až 35°C, na obzoru však hrozí bouřky. Ty by mohly okruh zasáhnout jak během tréninků a kvalifikace, tak i samotného závodu. Už tak nevyzpytatelný víkend by tedy mohl dostat další náboj.

  • Program víkendu

    1. trénink – pátek, 20:30

    2. trénink – pátek, 23:30

    3. trénink – sobota, 19:00

    kvalifikace – sobota, 22:00

    závod – neděle, 21:30

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud