29. srpna 2022 • 11:23

Alonso po kolizi nadával Hamiltonovi, pak vzal slova zpátky: Milé gesto

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla se ve včerejším závodě přilepila na paty sedminásobnému mistru světa Lewisi Hamiltonovi. Ihned po startu došlo ke kolizi mezi ním a Fenandem Alonsem. „Ten chlap umí řídit, jenom když jezdí jako první,“ ulevil si španělský matador do vysílačky. Svá slova, po Velké ceně Belgie ale zmírnil. „Lewis převzal zodpovědnost, což je z jeho strany milé gesto.“



Není to tak dávno, co se Lewis Hamilton a Fernando Alonso předháněli ve vzájemných komplimentech. „Vždy mi bylo potěšením sdílet s Lewisem startovní rošt. Když v roce 2007 začínal, měl talent, teď má talent i zkušenosti,“ uvedl na Velké ceně Francie Alonso. „Co se týče čisté rychlosti, byl Fernando určitě můj nejtěžší soupeř. Zažili jsme několik dobrých soubojů. Snad se v budoucnu ještě nějakých dočkáme,“ oplatil slova chvály svému někdejšímu parťákovi z McLarenu Hamilton.

Uplynul sotva měsíc a zdvořilostní fráze jsou ty tam. Když pilot Mercedesu ve včerejším závodě zavinil jejich vzájemnou kolizi, španělský matador si rozzlobeně ulevil do vysílačky. „Idiot. Z vnější strany mi zavřel vrátka přímo před nosem. Ten chlap umí řídit, jenom když jezdí jako první.“

Svou chybu poté přiznat i sám Hamilton, který kvůli vzájemnému kontaktu nakonec závod nedokončil. „Určitě za to můžu já. Prostě jsem nenechal dost místa a zaplatil jsem za to. Rozhodně to ale nebylo úmyslné,“ komentoval situaci. „Vím, jaké to je ve vypjatém okamžiku. Je ale hezké vědět, co ke mně Fernando cítí,“ dodal ironicky k poznámce Alonsa.

Fernando Alonso: co o něm (ne)víte
Video se připravuje ...

Po dokončení závodu byl pilot Alpine už o poznání smířlivější. „Lewis převzal zodpovědnost, což je z jeho strany milé gesto. Byl to takový tradiční incident z prvního kola, ani k němu nemám co říci. Ani komisaři nic nezjistili, protože takové incidenty jsou zkrátka běžné,” řekl muž, který si  v závodě nakonec vyjel páté místo.

„Pokaždé když startujeme v první nebo druhé řadě, něco se stane. Když ale startuji dvanáctý nebo třináctý, je vše v pořádku. Chtěl jsem mít normální velkou cenu. Byl jsem proto naštvaný. Naštěstí to moje auto ustálo a mohl jsem pokračovat. Lewis neměl tolik štěstí,“ vysvětlil poté svá slova Alonso.

Závodník Alpine dostal také otázku, jak se dívá na nevydařený pokus Ferrari překonat nejrychlejší kolo závodu a zdali jej překvapilo, když Leclerc vyjel z boxu těsně před ním. „Byl jsem překvapený. Ferrari vždy vymyslí nějakou velmi podivnou strategii. A tahle nebyla výjimkou,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud