15. června 2012 • 12:19

Zraněný motocyklista Abraham musí vynechat britskou Grand Prix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Zlomený malíček na ruce nepustí Karla Abrahama do motocyklové Grand Prix Británie v Silverstonu. Českému jezdci královské třídy MotoGP nedovolili startovat lékaři a v šestém závodě mistrovství světa přišel o šanci, že by mohl podruhé v sezoně bodovat.



"Absolvoval jsem vyšetření na mobilní i na normální klinice. Lékaři mi doporučili, abych nezávodil, protože by to bylo obrovské riziko. Mohlo by dojít k dislokaci kosti ve zlomeném malíčku a pak by byla nutná operace, která by mohla ohrozit start v dalších závodech," uvedl Abraham v tiskové zprávě.

Dvaadvacetiletý český jezdec si zlomil malíček nadvakrát při testování v minulém týdnu v Aragónu. V tomto ročníku MS má na kontě jen čtyři body, všechny je získal v minulém závodě v Barceloně za dvanácté místo. Na levé ruce má v prstu odštípnutý kus kloubu a ránu sešitou.

"Řezné rány by se mohly podle lékařů roztrhnout a dostala by se do nich infekce. Ztratit závod je pro nás v této situaci špatné, ale pořád lepší než ztratit další čtyři závody, které jsou skoro celý červenec ob týden," dodal Abraham.

Podobné zranění nedávno utrpěl americký motocyklista John Hopkins. V lednu byl na operaci s rukou, přišel o dva klouby na prstu, ale už v polovině února spadl na stejnou ruku znovu. "Dostala se mu tam infekce a přišel o prst," připomněl Karel Abraham starší, otec a majitel týmu KB Motoracing.

České barvy bude v Silverstonu hájit pouze Jakub Kornfeil v nejslabší třídě Moto3. Další závod za dva týdny v nizozemském Assenu už by měl Abraham stihnout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud