2. července 2012 • 15:30

VIDEO: Blázen Bautista, láteří Lorenzo. Sestřelil ho z trati i z čela MS

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl pětadvacetibodový náskok v čele MotoGP, teď nemá nic. A na vině je podle Jorgeho Lorenza jeho protivník Alváro Bautista, který ho během víkendové GP Nizozemska sestřelil z dráhy. „Jeho manévr byl šílený,“ zlobil se na svého krajana Lorenzo. Štvalo ho to o to víc, že místo jistého vedení v průběžném pořadí šampionátu, se o něj nyní dělí s Caseym Stonerem.



Moc si toho na trati v Assenu neužil. Konkrétně jen jednu zatáčku a ani ne celou. Hned v úvodu GP Nizozemska totiž Jorgeho Lorenza poslal ven z trati Alváro Bautista a největší rival úřadujícího šampiona Caseyho Stonera skončil mimo trať.

„Tento závod byl katastrofa. A Alvárův manévr šílený,“ zlobil se Lorenzo. „Mluvil jsem s ním po závodě, omluvil se mi a potřásli jsme si rukama. Jenže jen tím svůj incident neobhájí,“ láteřil Španěl.

Nebral si servítky. Aby ne, když měl před závodem náskok v čele průběžného pořadí pětadvaceti bodů a teď nemá ani jeden.

Jeho největší protivník Casey Stoner totiž vyhrál a začíná se prakticky od začátku.

Alváro Bautista (vlevo) sráží svého krajana Jorgeho Lorenza ve Velké ceně Nizozemska Alváro Bautista (vlevo) sráží svého krajana Jorgeho Lorenza ve Velké ceně NizozemskaFoto EPA

„Když jsem něco podobného udělal před sedmi lety, byl jsem na jeden závod penalizován. Vedení závodu mi sice řeklo, že Bautista bude v příští GP Německa startovat z posledního místa, ale to je nic,“ netajil nespokojenost Lorenzo.

„Snad k tomu už v budoucnu docházet nebude, ale nevím, když jezdci nejsou ani trestáni za takové šílenosti, jako jsme viděli nyní,“ dodal Lorenzo, který vyvázl s obrovskou modřinou na noze.

„Ještě že tak, mohlo to skončit daleko hůř,“ míní i týmový manažer Wilco Zeelenberg. „Od Alvara to byla hloupost. Velká chyba,“ uzavřel Zeelenberg.

Další závod se jede 8. července v Německu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud