29. července 2012 • 07:17

Motocyklista Abraham vyjede do Velké ceny USA z 14. místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Motocyklový jezdec Karel Abraham obsadil v kvalifikaci Velké ceny USA kategorie MotoGP 14. místo. Dvaadvacetiletý jezdec, který kvůli zranění vynechal čtyři předchozí Grand Prix, vyjede do nedělního závodu v Laguna Seca z páté řady.



"S kvalifikací nejsem vůbec spokojený. Sice jsem se v závěru začal mírně zlepšovat, ale pořád se do toho nemůžu pořádně dostat. Jsem z toho rozmrzelý a nervózní," uvedl Abraham v tiskové zprávě. Svůj nejlepší čas zajel až v posledním kole, do té doby byl osmnáctý.

Jediný český zástupce v královské třídě MotoGP nemohl startovat ve čtyřech dílech šampionátu kvůli poranění ruky, které si způsobil začátkem června během testování v Aragónu. Vynechal pak Velké ceny Británie, Nizozemska, Německa a Itálie.

Abraham se do seriálu po vynucené přestávce vrátil už v pátečních trénincích v Kalifornii. V kvalifikaci poté zajel čtrnáctý čas a na nejrychlejšího Jorgeho Lorenza ze Španělska ztratil 3,150 vteřiny.

Velká cena USA, závod MS silničních motocyklů kategorie MotoGP v Laguna Seca - kvalifikace:

1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:20,554, 2. Stoner (Austr./Honda) -0,074, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,352, 4. Spies (USA/Yamaha) -0,540, 5. Crutchlow (Brit./Yamaha) -0,714, 6. Dovizioso (It./Yamaha) -0,985, ...14. Abraham (ČR/Ducati) -3,150.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud