29. srpna 2012 • 10:29

Další úspěch Abrahama: Učil se i během GrandPrix a je z něj Bc.

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devátým místem o víkendové GP České republiky prolomil motocyklový závodník Karel Abraham své domácí prokletí a pár dní na to uspěl i jako student. Na Joštově akademii v Brně složil závěrečnou státní zkoušku z práva, a za pár týdnů bude proto promován jako Bc. „Učil jsem se i během Grand Prix,“ přiznal zpětně jediný Čech v MotoGP.



Vysokoškolák na startu MotoGP? Není to zrovna obvyklé. Český jezdec Karel Abraham ale odteď tou respektovanou výjimkou bude. Pár dní po GP České republiky se totiž absolvoval úspěšné státnice na Joštově akademii v Brně.

„Pro mě vlastně závodní víkend skončil teprve teď. Učil jsem se každý den i během Grand Prix. Paradoxně mi to možná pomohlo oprostit se od stresu spojeného se závody, protože jsem měl úplně jiné starosti. Teď jsem rád, že mám obojí za sebou a že to dopadlo dobře,“ přiznal na svých oficiálních stránkách jezdec Cardion AB Motoracing.

Zvládl stres z domácího závodu a zvládl i následující tlak před pedagogy. Závěrečnou státní zkoušku z práva zvládl za jedna.

„Pokud vím, tak Roberto Rolfo z Moto2 studoval literaturu na univerzitě v Turíně. Ale myslím, že většina kluků z MotoGP by na vysokou školu také měla, jen se rozhodli investovat všechen čas do své závodnické kariéry,“ říká Abraham, který chce navíc ve studiu pokračovat.

Vedle zasloužených oslav ho ale teď čekají další přípravy na následující GP San Marina.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud