17. září 2012 • 12:57

Chaos, zlobil se po pádu Pedrosa. Titul mu opět protéká mezi prsty

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je největším soupeřem Jorgeho Lorenza v boji o titul v MotoGP. Jenže víkendová GP San Marina španělskému jezdci Dani Pedrosovi nevyšla. Nejprve byl kvůli technickým problémům odsunut až na chvost a poté hned v prvním kole spadl po kolizi s Hectorem Barberou. „Byl to chaos,“ posteskl si a jeho šance na vítězství v MS se mu vzdálila. Jako už poněkolikáté v kariéře.



Třikrát druhý, dvakrát třetí – výčet celkových umístění v MotoGP začíná být pro Daniho Pedrosu už smolný. V královské kubatuře jezdí už sedm let, přesto stále čeká na mistrovský titul. A po GP San Marina se jeho šance na letošní úspěch zase smolně vzdálila.

Měl startovat první, jenže kvůli problémům s ohřívačem předního kola byl odsunut až na konec startovního pole. A když se v prvním kole probíjel dopředu, po kolizi s Hectorem Barberou spadl.

„Byl to totální chaos. V jednu chvíli se mi přihodilo až moc věcí,“ kroutil hlavou španělský závodník týmu Repsol Honda.

„I přes to odsunutí na konec jsem se snažil zůstat soustředěný, neudělat žádnou chybu a předjet co nejvíce lidí. Už v šesté zatáčce jsem byl asi osmý nebo devátý, ale najednou do mě zezadu narazil Barberá a bylo po všem,“ vyprávěl.

A netajil frustraci. Už na trati si s Barberou střet vysvětloval a gestikuloval na něj. „Jsem smutný, protože jsem tento závod mohl vyhrát. A to i přesto, že jsem startoval poslední,“ netajil se. „Místo toho ale začíná být pro mě šampionát těžší,“ doplnil.

„Dani měl fakt smůlu. Nám to ale pomohlo k důležité výhře v boji o titul,“ hodnotil to pro změnu Jorge Lorenzo. Právě na něj Pedrosa ztrácel před GP San Marina 13 bodů. Nyní je to 38.

„Musím se ale snažit pokračovat v tom dál. Mám rychlou motorku, jezdím dobře, takže snad ještě není konec. Pořád ještě zbývá do konce pět závodů,“ dodal Pedrosa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud