10. října 2012 • 17:43

Kornfeil bude jezdit o pódia. A má na to, říká jeho budoucí šéf

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to velký skok pro české barvy v Moto3. Od příští sezony bude totiž Jakub Kornfeil jezdit v jednom z nejlepších týmů – RW Racing GP. A s ním bude moci stabilně útočit na pódia. „Sledovali jsme Kubu už nějakou dobu, má velký potenciál,“ pochvaluje si i šéf Johan Stigefelt. V jeho týmu letos jezdí třeba Luis Salom, který bojuje o titul. 



Již několikrát letos bojoval o pódia. Zatím mu to nevyšlo, ale v příštím roce by mohlo. A to pravidelně. Český motocyklový pilot Moto3 totiž od příští sezony míří do elitního týmu RW Racing GP a slibují se od něj velké věci. 

 

„Doufáme, že přesun k nám bude pro něj velkým impulzem. Už ho nějakou dobu sledujeme a víme, že má velký potenciál,“ říká i jeho budoucí šéf Johan Stigefelt.

 

RW Racing GP letos navíc pořád bojuje o titul. Jejich jezdec Luis Salom je zatím druhý, za Sandrem Cortesem. Čtyři závody před koncem však ztrácí 49 bodů.

 

„Ovšem aspirovat na mistrovské tituly je naším cílem i pro příští roky,“ vzkázal jasně Stigefelt. Tedy jasná výzva pro Kornfeila.

 

Tomu zatím patří patnáctá příčka průběžného pořadí s osmapadesáti body. Nejlepší letošní umístění devatenáctiletý jezdec zaznamenal v GP České republiky, kde dojel šestý.

 

„Jsem velmi nadšený, že jsem podepsal smlouvu s tímto novým týmem. Ukázali, že mají skvělý stroj a konkurenceschopný tým,“ dodal Kornfeil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud